În perioada 1-5 aprilie 2013 la Universitatea Constantin Brâncoveanu a avut loc evenimentul care anul acesta a purtat numele „Să știi mai multe, să fii mai bun!”. Scopul acestuia a fost de a veni în sprijinul eforturilor de informare și orientare în carieră ale tinerilor din mediul preuniversitar și de a participa la sesiunile de mentorat, organizate cu această ocazie.
Fiecare zi a avut un program bine stabilit pentru elevii și pentru cadrele didactice care i-au însoțit. Participanții au avut oportunitatea de a cunoaște baza materială a Universității în cadrul unui tur pe care l-au făcut, însoțiți de câțiva reprezentanți ai instituției, de la care au aflat informații utile despre clădirile și sălile destinate orelor de curs, seminariilor și laboratoarelor și despre evenimentele periodice care sunt organizate de către UCB cu scopul de a aduce în fața studenților reprezentanți ai mediului de afaceri piteștean.
Turul s-a încheiat în Aula Magna, în care cei prezenți au audiat prezentările specializărilor pe care pot sa le studieze dacă optează să își urmeze studiile de licență la UCB. Anul acesta, vorbitorii pentru fiecare specializare au fost: conf. univ. dr. Sebastian Ene – Prorector UCB și conf. univ. dr. Silvia Dugan, decanul Facultății de Finanțe Contabilitate pentru specializările finanțe și bănci și contabilitate și informatică de gestiune; lect. univ. dr. Iulia Mihai, care a fost și unul dintre moderatori, pentru management, marketing și administrarea afacerilor din cadrul Facultății de Management Marketing în Afaceri Economice; lect. univ. dr. Mihai Oprescu, directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeș, pentru drept și administrație publică; lect. univ. dr. Cristina Munteanu, director Antena 1 Pitești și lect. univ. dr. Cristina Șerbănică, Prodecan al Facultății de Științe Juridice, Administrative și ale Comunicării pentru specializările jurnalism și comunicare și relații publice.
De asemenea, elevii au aflat de oportunitățile pe care Universitatea Constantin Brâncoveanu le oferă de a pleca cu burse Erasmus de studiu și de practică la 30 de universități din 13 orașe europene, de la Mădălina Țicu – coordonatoarea studenților români și străini care accesează astfel de burse și de la Tudorel Popescu, unul dintre moderatorii evenimentului și directorul Departamentului de Relații Internaționale și Relații Publice. În final, aceștia au avut ocazia de a cunoaște câțiva dintre studenții care au plecat la studii în Europa și pe cele cinci studente străine, care au ales să vină la UCB: Agneska Stasilo, Jovile și Dovile Imbrasaite din Lituania și Rita Varela Oliveira și Rafaela Ferreira Valente din Portugalia.
În cea de a treia parte a programului, oaspeți noștri au fost invitați în cafeneaua Zebrano, unde au avut parte de discuții informale cu organizatorii evenimentului, cu vorbitorii și cu studentee Erasmus, care au făcut parte din echipa de organizare. Scopul acesteia a fost ca elevii să poate avea o discuție informală, de a putea oferi un feed-back cu privire la eveniment și de a cunoaște mediul propice pentru învățare și pentru relaxare în care se vor putea forma dacă vor alege Universitatea Constantin Brâncoveanu.
Anul acesta Universitatea noastră a fost vizitată de peste 1000 de elevi din șasesprezece licee din Pitești și din împrejurimi. Astfel că, ne-au onorat cu prezența: Liceul teoretic „Ion Cantacuzino”, Liceul tehnologic „Mihai Viteazul”, Liceul teoretic „Ion Barbu”, Colegiul național „Zinca Golescu”, Liceul tehnologic „Liviu Rebreanu” din Mozăceni, Colegiul tehnic „Dimitrie Dima”, Liceul tehnologic „Astra”, Liceul tehnologic nr.1 din Mărăcineni, Liceul tehnologic „Constantin Brâncuși”, Colegiul tehnic „Constantin D. Nenițescu”, Colegiul ecologic „Prof. univ. dr. Alexandru Ionescu”, Colegiul național „Alexandru Odobescu”, Colegiul economic „Maria Teiuleanu”, Liceul teoretic „Ion Mihalache” din Topoloveni, Liceul teoretic penticostal „Elim” și Liceul tehnologic „Ion Mincu”.
Putem afirma faptul că evenimentul din anul curent a fost un succes și sperăm ca și în anul viitor să putem veni cât mai bine în sprijinul elevilor astfel încât să primească informațiile cele mai utile pentru a lua o decizie corectă în ceea ce privește viiotrul lor.