Home » Dri » Evenimente » Be Erasmus For A Day!


Erasmus este o stare de spirit. Toți studenții care au fost plecați într-un astfel de stagiu știu despre ce vorbesc.

Erasmus este un cuvânt care unește, o parolă care îți dă acces într-un club format din milioane de studenți. Peste 2 milioane, ca să fiu mai exactă.
Erasmus este o mare familie europeană de tineri îndrăzneți cărora nu le-a fost frică de necunoscut și nici să pornească într-o călătorie din care au numai de câștigat.

Foști studenții Erasmus ai Universității Constantin Brâncoveanu și studenții străini veniți într-un stagiu Erasmus la UCB în acest prim semestru au încercat să le vorbească despre toate aceste lucruri elevilor Liceului Teoretic Ion Barbu și ai Colegiului Economic Maria Teiuleanu. Joi, 15 decembrie, aceștia au fost invitați să participe la evenimentul Be Erasmus for a Day!, o întâlnire informală cu studenți care au studiat sau studiază chiar acum într-o altă țară prin programul european de mobilități Erasmus.
Astfel, ei au aflat ce înseamnă Erasmus, care sunt criteriile pe care trebuie să le îndeplinească pentru a ajunge ei înșiși studenți Erasmus, care sunt bursele pe care Universitatea Constantin Brâncoveanu le oferă prin acest program și, ce este mai important, au ascultat poveștile internaționale ale studenților care au trăit o astfel de experiență. Charlotte și Iris din Belgia și Charlie și Marcin din Polonia le-au vorbit despre cum este să fii Erasmus în România, de ce au plecat în acest stagiu și de ce toți studenții trebuie să să treacă prin această experiență, iar Mădălina, Mălina și Mihai le-au oferit diferite puncte de vedere despre stagiile din Portugalia și Danemarca. Și pentru ca întâlnirea să fie cu adevărat internațională, tot timpul s-a vorbit în limba engleză.

Concluziile au fost multe, dar cele mai importante au fost, așa cum spunea Mădălina Țicu, student Erasmus la Universitatea Fernando Pessoa din Porto, Portugalia, că unei expriențe Erasmus nu i s-a găsit încă un dezavantaj și că astăzi trebuie să fii cât mai internațional, iar un stagiu Erasmus este perfect este perfect pentru a acumula o astfel de experiență.