Home » Studenti » Evenimente Stiintifice Studentesti

Cercetarea științifică studențească este o permanentă preocupare a managementului și înnobilează cultura organizațională a universității. Până în anul 2018, la Pitești, Brăila și Rm. Vâlcea, au fost organizate 26 de ediții ale Sesiunii Anuale a Cercurilor Științifice Studențești, care s-au bucurat de prezența studenților, elevilor, a numeroase cadre didactice, cercetători din structurile academice ale țării și specialiști din diferite domenii.

    Cele mai bune comunicări din cercurile științifice de la fiecare facultate au fost prezentate în sesiunile de cercetare științifică organizate la nivel de universitate, într-o structură complexă și diversificată, cu peste 20 de secțiuni, pe discipline sau cu caracter multidisciplinar. Cele mai valoroase dintre lucrări sunt premiate și publicate în volumele Caietele cercetării științifice studențești, primul apărut la Editura Independența Economică, Pitești, în anul 2003 sau în revista Strategii manageriale.

    Cercetarea științifică studențească s-a materializat și în lucrări valoroase de licență și disertație care au fost distribuite agenților economici și instituțiilor publice interesate sau au devenit materiale de informare și documentare în procesul de învățământ.

    O parte din cele mai bune lucrări premiate la Sesiunea de Comunicări Studențești au fost selectate și au participat la Olimpiadele Naționale. La acest nivel, studenții Universității Constantin Brâncoveanu au obținut premii I, II sau mențiuni la București, Galați și Târgoviște.

 Sesiunea Anuală a Cercetării Științifice Studențești, ediția a XXIX-a  
 
23 aprilie 2021
Studenții din anii II și III de la programul de studii de licență Contabilitate și Informatică de Gestiune din cadrul Facultății Management Marketing în Afaceri Economice din Brăila au participat la dezbaterea „Provocările profesiei contabile în era digitală". Invitatul evenimentului a fost dl. Gheorghe Stroe, Președinte al Filialei Braila a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România. Dl. Președinte a realizat o incursiune interesantă în istoria C.E.C.C.A.R., după care a evidențiat rolul important al acestei instituții în dezvoltarea profesiei contabile. Dezbaterile s-au axat, în principal, pe provocările cu care se confruntă profesioniștii contabili în contextul apariției unor noi modele de business dar și sub impactul unui mediu de reglementare extrem de volatil. 

 14 aprilie 2021
Studenții anului I masterat, programul de studii: Managementul serviciilor publice au participat la seminarul dezbatere: "Provocări manageriale în organizațiile publice" organizat de Facultatea Management Marketing în Afaceri Economice Brăila în colaborare cu Centrul de Cercetări Economice și Sociale Brăila. Invitatul Marian Dragomir, primar al Municipiului Brăila, le-a vorbit studenților despre diferențele existente între managementul unei organizații publice și a uneia private, efectele pandemiei asupra economiei locale, asumarea deciziilor manageriale și limitările legislative. De asemenea, participanții au fost provocați să îndeplinească o serie de roluri manageriale și prin participarea la câteva exerciții decizionale.
 

   2 aprilie 2021
Studenții Universității Constantin Brâncoveanu au avut oportunitatea de a dezbate subiecte privind istoria pieței de capital românești, ce înseamnă să investești, care sunt factorii care pot influența decizia de a investi, variantele investiționale oferite de piața de capital alături de Florin Pasat.
Trainer si speaker, inițiator al proiectului "Atrage abundența în viața ta", Florin Pasat a împărtășit studenților din experiența investițională pe piața de capital oferindu-le exemple utile care pot fi de folos în decizia de a alege varianta investițională potrivită.

 30 martie 2021
Prin intermediul mediului online, studenții anului II ai Facultății de Management și Marketing în Afaceri Economice Brăila au parcurs o lecție de istorie a Băncii Naționale a României, ghid fiindu-le doamna Laura Țupea, Directorul Agenției Brăila a acestei prestigioase instituții bancare. Astfel, studenții au aflat informații utile și interesante despre momentul creării B.N.R., evoluția sa de peste 140 de ani și rolul important deținut de aceasta în monitorizarea sistemului bancar.
De asemenea, studenții au urmărit și un film pus la dispoziție de Imprimeria Statului, în care era prezentat procesul de batere a monedelor și tipărire a bancnotelor.
 


2020

6 noiembrie 2020
Studenți din cadrul Facultății de Management Marketing în Afaceri Economice din Pitești au reprezentat Universitatea Constantin Brâncoveanu la Sesiunea Internațională de Comunicări Științifice a Cercurilor Studențești cu titlul „Performanță și competitivitate în societatea cunoașterii", care s-a desfășurat online în data de 29 octombrie 2020.
La evenimentul științific organizat de Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității Valahia din Târgoviște au participat studenți și masteranzi de la specializările economice ale universităților din România și Republica Moldova.
Felicitări studenților la masterat ai UCB care au obținut următoarele premii:
- Lucrarea cu titlul „Prezent și perspective pentru dezvoltarea durabila a zonei montane a României" realizată de studenții la masterat VIȘINESCU Ionel, BORZEA Ana Maria, MATEI OPREA Ionela și coordonată de conf. univ. dr. Mihaela Asandei a obținut Premiul I la Secțiunea Economie și dezvoltare durabilă.
- Lucrarea „Motivele de cumpărare a smartphone-urior de către studenți", autor MILCĂ Bogdan Petrișor, coordonat de conf. univ. dr. Mihaela Asandei a obținut Premiul Special acordat la Secțiunea Marketing.


4 februarie 2020 
În cadrul Proiectului „Brăila - 652 de ani de atestare documentară", Inspectoratul Școlar Județean Brăila, în parteneriat cu Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice Brăila a organizat evenimentul „Revoluția română, prin ochii adolescenților". Elevii au participat cu entuziasm la cele două secțiuni, teoretică și prezentare proiecte.


27 noiembrie 2019
Astăzi, 27 noiembrie 2019, elevi ai Colegiului Economic Maria Teiuleanu Pitesti au participat la Workshop-ul despre carieră și antreprenoriat pentru tineri, propus de UCB, în cadrul săptămânii “Școala Altfel". Lector univ. dr. Laura Moraru a lucrat împreună cu aceștia pe chestionarul de evaluare a intereselor profesionale, iar dna prodecan, Lector univ. dr. Andreea Gangone le-a prezentat oportunitățile accesarii unei burse Erasmus +.


23 noiembrie 2019
23 noiembrie - Ziua Economiștilor din România
Cu ocazia Zilei Economiștilor, studenții anului II ai Facultății de Management Marketing în Afaceri Economice din Brăila au vizitat sediul Agenției Brăila a Băncii Naționale a României. Pe parcursul vizitei, doamna director, Laura Țupea, le-a prezentat rolul Băncii Centrale în menținerea stabilității financiare.
La mulți ani tuturor economiștilor!


8 noiembrie 2019
Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice din Rm. Vâlcea a primit ieri, 7 noiembrie 2019, elevi de la Liceul Tehnologic Forestier Rm. Vâlcea la activitatea Planul de carieră coordonată de Lect. univ.dr. Gheordunescu Maria.


4 noiembrie 2019
Duminică, 03 noiembrie 2019, în Aula Facultății de Management Marketing în Afaceri Economice din Brăila s-a desfășurat festivitatea de premiere a celei de-a XXIX-a ediții a Concursului Național de Fizică „EVRIKA".
Felicitări elevilor și profesorilor îndrumători !


18 iunie 2019
Marti, 18 iunie 2019, s-a derulat la Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice proiectul „It’s time to debate". Realizat ca urmare a parteneriatului încheiat între Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice și Asociația Regională de Dezbateri, Oratorie și Retorică Oltenia, proiectul are ca scop îmbunătățirea abilităților de public speaking și argumentare în rândul tinerilor.


30 mai 2019
Joi, 30 mai 2019, la Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice din Brăila, a avut loc a treia ediție a Proiectului „Unitate în diversitate" organizat de Liceul Tehnologic „G. K. Constantinescu" Brăila în parteneriat cu Universitatea „Constantin Brâncoveanu". La eveniment au participat elevi de la Colegiul Național „Ana Aslan", Liceul Tehnologic „G. K. Constantinescu", Școala Gimnazială „Aurel Vlaicu", Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu", Școala Gimnazială „Mihai Viteazul", Școala Gimnazială Cazasu.


23 mai 2019
Joi, 23 mai 2019, începând cu orele 13, la Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice din Rm. Vâlcea s-a desfășurat cea de-a XXVII-a ediție a Sesiunii Anuale a Cercetării Științifice Studențești. Evenimentul a reunit studenți, masteranzi și elevi care au prezentat peste 100 de lucrări din domeniile: economie și dezvoltare durabilă; management și tehnici de afaceri, educație antreprenorială; finanțe publice și sectoriale, calcul economic, contabilitate; marketing, turism și servicii; drept și administrație publică; multilingvism și dialog intercultural; știință și societate – secțiune dedicată studiilor de masterat.
Partenerii acțiunii au fost: Fundația de Învățământ, Știință și Cultură „Prof. univ. dr. Alexandru Puiu", Primăria Rm. Vâlcea, CECCAR Vâlcea, Asociația Generală a Economiștilor din România - filiala Vâlcea, Biblioteca Județeană "Antim Ivireanul" Vâlcea, Colegiul Economic Rm. Vâlcea, Colegiul Național de Informatică Matei Basarab, Colegiul Național Mircea cel Bătrân, Asociația ACCEDES.


23 mai 2019
Sesiunea Anuală a Cercetării Științifice Studențești
- ediția a XXVII-a -
Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice
Brăila, 23 mai 2019
La evenimentul științific au participat studenți de la Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice din Brăila și Facultatea de Inginerie și Agronomie, dar și elevi de la Colegiul Național „Nicolae Bălcescu", Colegiul Național „Gh. M. Murgoci", Colegiul Economic „Ion Ghica", Liceul Teoretic „Panait Cerna", Liceul Pedagogic „D. P. Perpessicius".
Au fost prezenți și au evaluat lucrările înscrie în cele șase secțiuni: dl. Marian Viorel Dragomir – Primarul Municipiului Brăila, dl. prof. dr. Cătălin Canciu – Inspector Școlar General, dna. Laura Țupea – Director B.N.R., Agenția Brăila, dl. Marian Ghionu - Director Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Brăila, dna. prof. dr. Elena Cristina Anton – Director Casa Corpului Didactic Brăila, dna. Carmen Tamași – Klaus – Director economic la S.C. MONOPRIX S.A. Brăila, dl. Florin Mircea – Director Regia Autonomă „Administrația Zonei Libere" Brăila, dna. Luminița Mocanu – profesor Colegiul Național „Nicolae Bălcescu", dna. Tatiana Badea – profesor Colegiul Național „Gh. M. Murgoci".


17 aprilie 2019
Miercuri 17 aprilie 2019 vă invităm la Universitatea "Constantin Brâncoveanu", Facultatea de Management, Marketing în Afaceri Economice din Rm. Vâlcea, la o întâlnire cu tinerii: voluntari internaționali, studenți și elevi, în cadrul proiectului "GenerAction – tinerii se implică în dezvoltarea durabilă", derulat de Asociația Centrul pentru Resurse Civice, proiect care vizează stimularea implicării tinerilor în înțelegerea și implementarea obiectivelor pentru dezvoltare durabilă (ODD).
În parteneriat cu Asociația Zâmbete Colorate să participăm la Sesiunea informativă care conține proiecția unui film documentar pe tema obiectivelor pentru dezvoltare durabilă, o discuție liberă cu privire la importanța obiectivelor, a strategiei României de dezvoltare durabilă Agenda 2030, precum și a valorilor cetățeniei globale, în contextul Președinției României la Consiliul UE. Participanții vor avea posibilitatea să afle detalii despre concepte precum "fair trade" și să adreseze întrebări despre legăturile globale dintre obiectivele pentru dezvoltare durabile. Vor primi și resurse utile pentru a se putea implica activ în promovarea obiectivelor pentru dezvoltare durabilă și a valorilor europene.
Proiectul "GenerAction – tinerii se implică în dezvoltarea durabilă" implementat de Asociația Centrul pentru Resurse Civice este finanțat de Uniunea Europeană prin proiectul "Towards Open, Fair and Sustainable Europe In The World – EU Presidency Project 2019 – 2021" și implementat de platforma finlandeză pentru dezvoltare FINGO, platforma FOND România, platforma croată CROSOL și CONCORD – Confederația Europeană de ONG-uri pentru dezvoltare.


22 martie 2019
În Aula Facultății de Management Marketing în Afaceri Economice din Brăila s-a desfășurat, în data de 20 martie, o nouă etapă a Proiectului „Puterea Leadershipului Brăila - Galați". Evenimentul, moderat de domnul Dan Buteică, manager CEPROHART S.A. Brăila și trainer independent JMT, a avut următorii invitați: Camelia Vechiu (conf. univ. dr., Decan al Facultății de Management Marketing în Afaceri Economice din Brăila), Daniel Popa (director executiv al Fundației Comunitare Galați), Andrei Vasile (Business & Leadership coach), Gabriela Chiriac (antreprenor, coach, membru fondator A.F.I.R.), Alina Drăgan (antreprenor, make-up artist), Florentina Iacob (antreprenor, CEO Solar Watts Manufacturing Brăila) și Stoica Cristinel Popa (președinte Asociația Euroteens, absolvent Stanford, Harvard și University of Texas).
În sală au fost prezenți studenți, antreprenori, reprezentanți ai administrației publice.


20 martie 2019
Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice din Rm. Vâlcea a fost prezentă alături de Centrul Europe Direct Vâlcea din cadrul Bibliotecii Județene Antim Ivireanu la Liceul „George Țărnea" Băbeni în cadrul campaniei „My first vote for Europe". După deschiderea făcută de către Dana Rădulescu și Ioana Mazilu-Manolescu (Centrul de Informare EUROPE DIRECT) lect. univ.dr. Iordache Emilia a adus lămuriri despre cel mai important eveniment al Europei din 2019 - alegerile pentru un nou Parlament European.


15 martie 2019
Astazi, 15 martie,de la orele 17, în amfiteatrul 1 s-a desfasurat dezbaterea despre drepturile consumatorilor și despre Internetul obiectelor (tema anului 2019) în Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor; Keynote Speaker dna Violeta Nedelcu, comisar sef adjunct Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Arges.


17 ianuarie 2019
Campania “My first vote for Europe" organizată de Centrul de Informare Europe Direct din cadrul Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul" în parteneriat cu Universitatea Constantin Brâncoveanu, Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice Rm. Vâlcea a debutat astăzi, 16 ianuarie 2019, orele 12. Evenimentul a fost susținut de Dana Rădulescu și Ioana Mazilu – Manolescu - Centrul de Informare Europe Direct și conf. univ. dr. Alina Voiculeț - Universitatea Constantin Brâncoveanu.
Conf. univ.dr. Alina Voiculeț a oferit tinerilor prezenți (elevi ai Colegiului Național Mircea cel Bătrân și studenți ai Universității Constantin Brâncoveanu) informații privind istoria Uniunii Europene și competențele Parlamentului European.

18 decembrie 2018
Universitatea „Constantin Brancoveanu" a fost partener al evenimentului Live2Lead 2018, ajuns la a treia ediție. La videocastul dedicat dezvoltării liderilor, au împărtășit din experiența lor cinci specialiști în leadership și business. Temele abordate au fost diverse, de la schimbări în leadership la secretele științifice ale programării timpului. Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice din Brăila a fost reprezentată de doamna prodecan, lect. univ. dr. Gianina Negrău.


28 noiembrie 2018
Ziua Economistului a fost sărbătorită de studenții Facultății de Management Marketing în Afaceri Economice din Brăila prin vizita efectuată la Banca Națională a României, Agenția Brăila. Cu această ocazie, studenților le-au fost prezentate informații interesante privind istoria Băncii Naționale a României, politica monetară, evoluția monedei naționale. Mulțumim doamnei Laura Țupea, directorul agenției și întregii sale echipe pentru amabilitate și oportunitatea oferită studenților de a vizita sediul băncii.


27 noiembrie 2018
Astazi, 27 noiembrie 2018, studentii UCB au dezbatut diverse teme economice, avandu-l invitat pe dl Gabriel Mijloianu, director executiv Agentia Judeteana de Statistica Arges, in cadrul evenimentului dedicat Zilei Economistului.

7 noiembrie 2018
Miercuri, 7 noiembrie 2018, Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice din Brăila a găzduit Conferința John Maxwell Team, „Puterea leadershipului", organizată în parteneriat cu Institutul de Cercetare – Dezvoltare pentru Industria de Celuloză și Hârtie Brăila (CEPROHART).
Speakerii invitați au abordat teme diverse și foarte interesante: „Cum poți fi un leader complet", „Leadership Game – un alt mod de învățare", „Este vremea schimbării" etc.


12 octombrie 2018
Studenții Facultății de Management Marketing în Afaceri Economice din Brăila, pasionați de antreprenoriat, au participat miercuri, 10 octombrie 2018 la workshop-ul „ ȘI EU VREAU SĂ FIU ANTREPRENOR", prezentând fiecare câte un plan de afaceri. Invitatul evenimentului, doamna Camelia Drăgan, Președinte al Asociației pentru Antreprenoriat România, dar și antreprenor de succes, le-a împărtășit studenților din experiența sa și le-a oferit informații și sugestii care să-i ajute în perfecționarea și sustenabilitatea viitoarelor afaceri.


22 mai 2018
Sesiunea Anuală a Cercetării Științifice Studențești, ediția a XXVI-a, s-a desfășurat la Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice din Brăila în zi de mare sărbătoare, 21 mai 2018. În deschiderea evenimentului au urat „La Mulți Ani !" universității, invitații de onoare din partea autorităților locale, a instituțiilor de cultură, a mediului de afaceri: Ec. Rada Sterea – Subprefect al județului Brăila, Ec. Doinița Ciocan – Viceprimar al Municipiului Brăila, Laura Țupea – Director B.N.R., Agenția Brăila, Dragoș Neagu – Director Biblioteca Județeană „Panait Istrati", Gheorghe Stroe – Președinte C.E.C.C.A.R., Filiala Brăila, Conf. univ. dr. ing. Petronela Nechita – Prodecan Facultatea de Inginerie și Agronomie Brăila, Camelia Drăgan – Președinte pentru Antreprenoriat România, Cristina Anton – Director Casa Corpului Didactic Brăila, Cristina Bichescu și Corina Pavel – Inspectori de specialitate din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Brăila, Florin Mircea – Director Regia Autonomă „Administrația Zonei Libere" Brăila.
La manifestarea științifică din acest an, închinată Centenarului Marii Uniri și împlinirii a 650 de ani de atestare documentară a Brăilei, au participat studenți și elevi de la: Colegiul Național „N. Bălcescu", Colegiu Național „Gh. M. Murgoci", Colegiul Economic „Ion Ghica", Liceul Pedagogic „D. P. Perpessicius", Liceul Teoretic „Nicolae Iorga", Liceul Teoretic „Mihail Sebastian", Liceul Tehnologic „Gh. K. Constantinescu".


22 mai 2018
Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice Rm. Vâlcea a organizat, astazi, marți 22 mai 2018, orele 13, a XXVI –a ediție a Sesiunii Anuale a Cercetării Științifice Studențești.
Manifestarea s-a bucurat de prezența reprezentanților instituțiilor locale: subprefect Aurora Gherghina - Prefectura Vâlcea, Inspector Școlar General Andra Bica - ISJ Vâlcea, Comisar Șef Iana Cosmin - Inspectoratul Județean de Poliție Vâlcea, director executiv Crînguș Valentina –CECCAR Vâlcea, director Gheorghiu Monica – CNIPT Vâlcea, Pomană Denisa – Fundația World Vision, Arapalea Cătălin- Pro Dezvoltare DACIA Association (APDD).
S-au înscris 125 de lucrări din care 47 au fost prezentate de elevi de la Colegiul Economic Rm. Vâlcea, Colegiul Național de Informatică Matei Basarab, Colegiul de Silvicultură și Protecția Mediului, Liceul Tehnologic Justinian Marina Băile Olănești, Liceul Sanitar Antim Ivireanul, Liceul Tehnologic Băile Govora și Liceul de Arte Victor Giuleanu Rm. Vâlcea.
Alături de noi au fost Fundația de Învățământ Știință și Cultură „Prof. univ. dr. Alexandru Puiu", Biblioteca Județeană „Antim Ivireanu" Vâlcea, Fundația WORLD VISION România, Pro Dezvoltare DACIA Association și Asociația ACCEDES.


18 aprilie 2018
Seminar de Informare si promovare a serviciilor EURES la Universitatea Constantin Brâncoveanu din Pitesti
Agentia Judeteană pentru Ocuparea Fortei de Muncă Arges, în colaborare cu Universitatea Constantin Brâncoveanu, a organizat Seminarul de Informare si promovare, în rândul studentilor, a serviciilor EURES
Actiunea avut loc la sediul Universitătii Constantin Brâncoveanu, Amfiteatrul 2 începand cu ora 11:30.
Obiectivul actiunii a fost acela de a informa studentii despre posibilitătile de angajare în Spatiul Economic European, prin intermediul retelei EURES România. Un alt obiectiv a
fost acela de încetătenire a unei culturi a mobilitătii fortei de muncă, precum cresterea gradului de constientizare a beneficiilor utilizării retelei EURES.
Studentii au avut posibilitatea de a afla informatii în ceea ce priveste: căutarea unui loc de muncă, oferte de locuri de muncă vacante din cadrul tărilor membre ale UE si SEE,
conditii de viată si de muncă, securitatea socială a lucrătorilor migranti conform Regulamentului European nr. 883/2004 (riscurile acoperite de regulamentele europene,
formularele de somaj folosite în aplicarea regulamentelor, regulile privind totalizarea perioadelor de asigurare, calculul prestatiei de somaj, exportul prestatiei de somaj), Programul pentru studenți pentru obținerea unui loc de muncă pe perioada vacanței în Germania. 
De asemenea, studentii au fost informati despre proiectul “Your First EURES Job", initiativă a Comisiei Europene, program dedicat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 si 35 de ani, si în ce constă sprijinul financiar pentru tinerii care obtin un loc de muncă într-o tară membră a UE.

2 aprilie 2018
ORA DE TURISM: Activitate de ghidaj turistic. Studenții de la specializarea Economia Comerțului, Turismului și Serviciilor, din cadrul Universității Constantin Brâncoveanu, coordonați de conf.univ.dr. Carmen Iordache, au fost protagoniștii unei acțiuni de ghidaj pentru un grup de turiști, circuitul fiind Rm. Vâlcea- Mânăstirea Dumbrava, Alba-Salina Turda-Turnul Croitorilor, Cluj. Mănăstirea Dumbrava (mânăstirea fotbaliștilor sau a lui tata Puiu), devenită celebră pentru timpul record în care a fost construită din donațiile făcute de fotbaliști (un an și jumătate) și slujba religioasă ținută dinaintea plecării tricolorilor la campionatul mondial de fotbal din SUA-1994, unde au obținut cele mai importante rezultate din istoria acestui sport. Salina Turda este cea mai modernă din Europa Centrală și de Est, fiind unică în lume prin faptul că prezintă și zone de exploatație conice, dar și trapezoidale. Bastionul Croitorilor este unul din puținele turnuri de fortificație ale Vechii Cetăți a Clujului, păstrat intact până în zilele noastre, păzit de statuia lui Baba Novac, căpitan al oștii de haiduci din armata lui Mihai Viteazul. Mulțumim agenției de turism Ștefania Travel pentru susținerea acestei acțiuni practice și grupului minunat, care, sperăm să fi avut o experiență minunată, cu caracter cognitiv, plină de relaxare și distracție, alături de studenții noștri!


14 decembrie 2017
Studenții Universității Constantin Brâncoveanu din Pitești au participat astăzi, 14 decembrie 2017, la evenimentul Ziua Porților Deschise, organizat de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de muncă pentru a marca 19 ani de activitate a Serviciului Public de Ocupare din România.
Domnul director executiv Claudian Baciu ne-a fost ghid pe parcursul vizitei în toate birourile instituției, le-a prezentat studenților principalele activități și proiecte desfășurate în cadrul AJOFM Argeș și le-a oferit informații despre facilitățile de care aceștia pot beneficia.


7 decembrie 2017
Cunoștințele teoretice ale studenților Facultății de Management Marketing în Afaceri Economice din Brăila au fost completate cu informații practice, vizitând o firmă de renume pe plan național și internațional, S.C. BRAICONF S.A. Ghid în această vizită, a fost doamna inginer Anca Bălan, Director tehnic al celebrei fabrici de confecții. Studenții au avut ocazia să parcurgă fluxul tehnologic de realizare a unui produs finit, de la depozitul de materii prime și până la ambalare.


24 noiembrie 2017
Ziua Economistului, 23 noiembrie, a fost celebrată de către studenții Facultății de Management Marketing în Afaceri Economice Brăila într-un mod inedit, vizitând Banca Națională a României - Agenția Brăila. Studenții au aflat informații interesante despre Banca Națională: înființare, evoluția leului, activitate, supraveghere prudențialǎ și politică monetară.


21 noiembrie 2017
Astazi, 21 noiembrie 2017, Universitatea Constantin Brancoveanu in colaborare cu Asociatia Oamenilor de Afaceri Arges a organizat Atelierul de lucru pentru dezvoltarea competentelor antreprenoriale. Evenimentul este creat in cadrul proiectului international Erasmus + "DIST Digital Storytelling for Spreading and Promoting Entrepreneurship" si se adreseaza presoanelor care doresc sa devina antreprenori. La intalnirea cu dl Adrian Neagu (manager Proiect) au participat elevi ai Colegiului Economic " Maria Teiuleanu" si studenti UCB.


14 noiembrie 2017
Universitatea Constantin Brâncoveanu, Facultatea de Management Marketing și Afaceri Economice Râmnicu Valcea prin Centrul de Turism și Dezvoltare Durabilă în parteneriat cu Centrul Național de Informare și Promovare Turistică și Adelteamconsulting, companie specializată în finantări nerambursabile, vă invită să participați la Workshopul:
Finanțări nerambursabile în turism
Evenimentul va avea loc în Râmnicu Valcea în data de 23 noiembrie2017, la Universitatea Constantin Brâncoveanu, în sala A1, începand cu orele 10.00.
Vă rugam să confirmați participarea până marți , 21 noiembrie , orele 16.00, la urmatoarele numere de telefon:
0250730064 - Universitatea Constantin Brâncoveanu, str. Nicolae Bălcescu, nr. 39 –Carmen Iordache
0250521100 - Centrul Național de Informare și Promovare Turistică, bld. Tudor Vladimirecu, nr. 23 – Monica Gheorghiu


24 mai 2017
Sesiunea Anuala a Cercetării Științifice Studențești - editia a XXV-a, 24 mai 2017, Universitatea Constantin Brancoveanu Pitesti
Evenimentul este unul de tradiție și pune în prim plan eforturile studenților, dar si ale elevilor, în ceea ce privește cercetarea științifică. Se vor prezenta lucrari de cercetare în cadrul următoarelor secțiuni:
• Politici economice – dezvoltare regională
• Finanțe. Contabilitate. Bănci
• Management și marketing
• Științe sociale și ale comunicării
• Științe tehnologice și antreprenoriat
• Științe juridice si administrative


26 mai 2017
Vineri, 26 mai 2017, la Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice Rm. Vâlcea s-a desfășurat a XV-a ediție a Sesiunii Anuale a Cercetării Științifice Studențești. Într-o atmosferă de sărbătoare studenți ai Universității „Constantin Brâncoveanu" din Pitești și elevi de la Colegiul Economic Rm. Vâlcea, Colegiul Național de Informatică Matei Basarab, Colegiul Național Mircea cel Bătrân, Liceul Constantin Brâncoveanu Horezu, Liceul Tehnologic Justinian Marina Băile Olănești, Liceul Tehnologic de Turism Călimănești, Liceul Tehnologic Băile Govora, Liceul Antim Ivireanu au susținut lucrări interesante și în același timp de actualitate la secțiunile: Economie și Dezvoltare Regională, Management și Tehnici de Afaceri, Finanțe, Bănci, Modelare și Educație Antreprenortială; Contabilitate; Drept și Administrație publică; Limbaje și Tehnici de Comunicare; Multilingvism în Era Globalizării, Probleme Manageriale Actuale – secțiune pentru studiile de Masterat.
Domnul Deputat Cocoș Vasile, președinte CECCAR a oferit premii în bani și cărți participanților la secțiunea Contabilitate.
Universitatea „Constantin Brâncoveanu" din Pitești mulțumește tutoror partenerilor: Fundația de Învățământ, Știință și Cultură „Prof. univ.dr. Alexandru Puiu", Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, CECCAR Vâlcea, Farmacia Băjan, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Vâlcea, CSDR SIND Călimănești Căciulata, Oficiul Registrului Comerțului Vâlcea, Biblioteca Județeană Antim Ivireanul, Casa Românească, Asociația ACCEDES, S.C. ANNABELLA S.R.L pentru implicare în organizarea evenimentului.


25 mai 2017
Joi, 25 mai 2017, s-a desfășurat la Universitatea „Constantin Brâncoveanu", Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice Brăila, cea de a XXV-a ediție a Sesiunii Anuale a Cercetării Științifice Studențești, eveniment cu tradiție, la care au participat studenți și elevi brăileni. Lucrările au fost prezentate în cele șapte secțiuni: Dezvoltare economică regională; Protecția mediului și a consumatorului; Management – Marketing; Managementul financiar – contabil al organizației; Comunicare; Comunicare în limbi străine; Exigențele unei economii performante (Secțiune dedicată studenților masteranzi).


15 mai 2017
Universitatea Constantin Brâncoveanu din Pitești organizează în data de 24 mai 2017 a XXV-a ediție a Sesiunii Anuale a Cercetării Științifice Studențești. Evenimentul este unul de tradiție și pune în prim plan eforturile studenților în ceea ce privește cercetarea științifică. 
Deschiderea evenimentului va avea loc în Aula Magna a Universității începând cu ora 10.00.
Se vor prezenta lucrari de cercetare în cadrul următoarelor secțiuni:
• Politici economice – dezvoltare regională
• Finanțe. Contabilitate. Bănci
• Management și marketing
• Științe sociale și ale comunicării
• Științe tehnologice și antreprenoriat
• Științe juridice si administrative
De asemenea, începând cu ora 16.00 în Aula Magna va fi organizată Masa Rotundă cu tema: Perspectivele economiei românești – studii și analize-dedicată masteranzilor, doctoranzilor și specialiștilor din mediul socio-economic.
Alături de studenții Universității vor participa cu lucrări și elevi din liceele argeșene ce doresc să se afirme în cadrul acestor dezbateri.

25 ianuarie 2017
Vineri, 20 ianuarie 2017, la Universitatea "Constantin Brâncoveanu", a avut loc o masă rotundă intitulată "Rolul României în instituțiile europene". Studenții au dialogat pe teme europene, în principal, despre misiunea pe care țara noastră o va avea în anul 2019, în primele 6 luni, când va deține președinția Consiliului UE. S-a făcut o scurtă prezentare despre Consiliul Uniunii Europene și președinția Consiliului UE. Studenții au fost foarte implicați, venind în completare cu propria prezentare sub coordonare conf. univ.dr. Alina Voiculeț. Tinerii au fost invitați să participe la activitățile organizate în 2017 de către Centrul de Informare EUROPE DIRECT Vâlcea în Biblioteca Județeană "Antim Ivireanul".