Home » Cercetare » Evenimente Stiintifice

 
Încă de la înființare, în Universitatea Constantin Brâncoveanu a existat o preocupare constantă pentru extinderea gamei temelor abordate în cadrul cercetărilor științifice, organizând cu regularitate conferințe, consfătuiri, simpozioane, mese rotunde, sesiuni de comunicări, în cadrul facultăților și al catedrelor sale. Principalele teme de cercetare urmează linia specializărilor universitare și au în vedere soluționarea problemelor legate de perspectivele socio-economice, legislative și culturale ale României, îndeosebi în context European.SIMPOZIOANE ȘI CONFERINȚE NAȚIONALE ȘI INTERNAȚIONALE
LA
UNIVERSITATEA CONSTANTIN BRÂNCOVEANU

27 aprilie 2021
În cadrul Atelierelor de Antreprenoriat organizate de facultățile și centrele de cercetare din cadrul Universității Constantin Brâncoveanu, marți 27 aprilie 2021, s-a desfășurat seminarul – dezbatere cu tema Branduri românești în timp de pandemie.
Invitații acestui eveniment au fost Alina Andrei - director magazin MatHouse, marcă a companiei Arabesque, Alexandru Șoacăte - director SC Annabella SRL și Andrei Sebastian Ivan - CEO Crivan Digital, manageri ai unor branduri locale care le-au au vorbit studenților la masterat și cadrelor didactice despre provocările cărora au fost nevoiți să le facă față în această perioadă. Modalitățile în care companiile pe care le reprezintă s-au adaptat unei situații nemaintâlnite a stârnit interes pentru cursanți, cu atât mai mult cu cât domeniile în care acestea activează sunt diverse.
Mulțumim invitaților pentru experiențele împărtășite!
   


26 aprilie 2021
Seminarul interactiv ”Provocări ale managementului logistic în economia românească”
Luni, 26 aprilie 2021, in cadrul cursului de Strategii si performanta in managementul logistic de la anul I, program de studii Management si Logistica s-a desfasurat un seminar interactiv cu tema: ”Provocări ale managementului logistic în economia românească” la care au fost invitati 2 absolventi UCB:
- Adriana Tila, Senior Specialist Logistics la Martur Automotive Seating and Interiors SRL , absolventa promotia 2000
- Mihai Ilinca, absolvent UCB promotia 2008, Sef Serviciu Management Sisteme la SC Subansamble SA Pitesti
Studentii prezenti si cadrele didactice, conf.univ.dr. Cristina Ganescu, coordonatoarea programului de ML, conf.univ.dr. Mihaela savu, director Departament Stiinte Economice, conf.univ.dr. Mihaela Asandei, decan al Facultatii de MMAE si lector univ.dr. Andreea Gangone, prodecan la aceeasi facultate, au participat la o dezbatere interesanta, de actualitate, axata pe probleme de logistica la cele doua firme amintite, una multinationala, iar cealalta o intreprindere cu capital romanesc. Amandoi absolventii au rememorat momente din viata lor de student, participarea la olimpiadele natioanale, sesiunile de cercetari studentesti si contributia facultatii in formarea si desavarsirea lor ca specialisti, dar si ca oameni.
Adriana Tila a prezentat un film despre firma in care lucreaza, cu specificul ei, cu realizarile si contributia Martur la sustinerea comunitatii.
Mihai Ilinca si-a expus traseul profesional, aratand ca a parcurs studiile universitare la o varsta mai mare, dar a cautat sa se perfectioneze si sa invete mereu, sa fie un student printre cei mai buni.. In prezent este si formator si experienta aceasta l-a sustinut in a realiza complexitatea activitatii din firma.
Discutiile s-au purtat in jurul particularitatilor logisticii, studentii intreband ce ar trebui sa stie un viitor angajat in domeniu, daca este dificil sa gasesti un job in logistica.
Consider ca este util pentru un viitor absolvent sa se intalneasca si sa aiba posibilitatea sa discute cu un anagajat cu experienta de cativa ani in logistica.


25 martie 2021
Cea de-a VIII-a ediție a evenimentului ”Puterea Leadershipului Brăila – Galați” a avut loc în data de 20.03.2021, în mediul online, Facultatea de Management și Marketing în Afaceri Economice din Brăila fiind partener în organizarea acestuia.
La workshop au participat elevi, studenți, cadre didactice, antreprenori, cărora le mulțumim și le dorim mult succes!

2020

10 decembrie 2020
În perioada 10 – 11 decembrie 2020, Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității ”Valahia” din Târgoviște, în parteneriat cu Centrul Studențesc de Antreprenoriat și Gestiunea Afacerilor și Asociația Tinerilor Întreprinzători din Mediul Virtual, a organizat ediția a VI-a a Concursului studențesc de pitch-uri antreprenoriale ”ENTREPRENEURSHIP MATCHING EVENT – ONLINE”.
Evenimentul a avut ca scop valorificarea spiritului antreprenorial în mediul universitar din România și Republica Moldova, dezvoltarea de competențe necesare unui întreprinzător dinamic, promovarea colaborării dintre mediul academic universitar și mediul economic real.
Concursul s-a desfășurat în două etape: prima a fost reprezentată de înregistrarea online și selecția planurilor de afaceri, iar în etapa a II-a au fost prezentate planurile selectate.
Din cele peste 60 de planuri de afaceri înscrise în competiție, au fost selectate pentru etapa a II-a, 29 dintre acestea.
La eveniment, Universitatea ”Constantin Brâncoveanu” a fost reprezentată de studentul GOROVEI FLORIN, anul III Management, din cadrul Facultății de Management și Marketing în Afaceri Economice din Brăila, care a participat și a susținut planul de afaceri intitulat ”Atelier de creație vestimentară”, lucrare realizată sub coordonarea doamnei conf. univ. dr. Camelia Vechiu.
La finalul competiției, planul de afaceri realizat de studentul Gorovei Florin a obținut ”Mențiune”.


26 noimbrie 2020
Cea de-a opta ediție a Conferinței Internaționale “Knowledge Economy – Challenges of the 21st Century” (26.11.2020) confirmă încă o data atenția deosebită pe care Universitatea Constantin Brancoveanu o acordă cercetării științifice, problemelor cu care se confruntă din punct de vedere economic, social și politic Europa în general, Uniunea Europeană în special dar și problemelor globale care au o influență deosebită în contextul globalizării accelerate. Pentru anul acesta am fi propus o altă tema prin care să dezbatem noile tendințe europene și globale, noul buget al UE și politicile dezvoltate de aceasta în contextul Brexit. 
Conjunctura ne-a facut să ne îndreptăm atenția către prooblema majora cu care omenirea se confruntă în prezent: pandemia SARS – COV2. În acest context am propus ca temă : “Europe in pandemic times: facts, challenges and responses.”
Provocările din acest an sunt deosebite si unice. După cel de-al Doilea Razboi Mondial, omenirea nu s-a mai confruntat cu o asemenea criză la nivel global. Criza este cu atat mai demnă de analizat, întrucât nu este o criză economică, socială sau militara. Inamicul de data aceasta este invizibil, nu ocoleste pe nimeni, indiferent dacă o țară este bogată sau săracă, are incheiate tratate economice, politice sau militare.
In afața acestei noi provocari trebuie sa gasim solutii rapide, eficiente, scopul este acela de a investiga impactul pandemiei SARS-COV2 asupra vieții economice și sociale, provocările ridicate de această problemă cu totul nouă, de dimensiuni planetare.
Interesul pentru această conferință(temă) a fost deosebit. S-au inscris peste 160 de autori cu 115 teme de cercetare, autori ce reprezină peste 25 de universități si Institute de Cercetare ale Academiei Romane. Totodată interesul starnit, a facut posibilă înscrierea unor cercetători din Polonia, Ucraina, R. Moldova, Turcia, Albania, Canada.


5 martie 2020
Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice
RmVl & Comisariatul Judetean pentru protectia consumatorului Vl & Asociatia Generala a inginerilor din ROMÂNIA – sucursala Vl organizeaza Workshop-ul cu tema INFORMAREA ŞI EDUCAREA CONSUMATORULUI ROMÂN ÎN SPAŢIUL EUROPEAN - Ediţia a XI-a Râmnicu Vâlcea, 10 martie 2020.
Temele propuse spre dezbatere sunt:
- Informarea consumatorului român în spaţiul european şi exercitarea dreptului de a alege
- Educarea consumatorului – componentă esenţială a protecţiei consumatorului. V


14 februarie 2020
Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice din Brăila a organizat, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Brăila și Administrația Parcului Natural „Balta Mică a Brăilei”, cea de-a XIV-a ediție a Simpozionului județean „Importanța zonelor umede în dezvoltarea comunității”, cu prilejul Zilei Mondiale a Siturilor RAMSAR. 
La evenimentul științific au participat studenți, elevi, cadre didactice și reprezentanți ai organizatorilor.


28 ianuarie 2020
În Aula Facultății de Management Marketing în Afaceri Economice din Brăila s-a desfășurat, în data de 22 ianuarie 2020, cea de a VII-a ediție a Proiectului „Puterea Leadershipului Brăila - Galați”.
Evenimentul a reunit studenți, cadre didactice, antreprenori, oameni de cultură.

2019

28 noiembrie 2019
Conferința Internațională ( Ediția a VII a ) - Challenges of the 21st Century. European dynamics in a changing world - 28 noiembrie 2019 - Universitatea Constantin Brâncoveanu Pitești


23 noiembrie 2019
Ziua Economiștilor sărbătorită la Universitatea Constantin Brâncoveanu, Pitești.
Departamentul de Științe Economice, Facultatea Management Marketing în Afaceri Economice și Facultatea Finanțe Contabilitate au sărbătorit Ziua Economiștilor. La acest eveniment au participat studenții de la specializările management, contabilitate și informatică de gestiune, din anii I și II. Invitată să vorbească auditoriului despre propria carieră de economist, a fost doamna Mihaela Tiliță, absolventă a Facultății Management Marketing în Afaceri
Economice, Pitești. Doamna Tiliță a finalizat studiile de licență la specializarea Management în anul 2003 și pe cele de master la specializarea Managementul Afacerilor în anul 2005.
Moderatorii evenimentului au fost: conf. univ. dr. Savu Mihaela și conf. univ. dr. Teselios Delia.


21 noiembrie 2019
Joi, 21 noiembrie 2019, Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice Rm. Vâlcea a participat la evenimentul Succesul businessului și rolul profesionistului contabil organizat în cadrul Global Entrepreneurship Week. 
Evenimentul organizat de CECCAR – Filiala Vâlcea în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie Vîlcea și Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice Rm. Vâlcea a reunit reprezentanți ai patronatelor, instituțiilor și autorităților de reglementare, antreprenori de succes, membri CECCAR și a urmărit promovarea profesiei contabile către beneficiarii serviciilor prestate de experții contabili și contabilii autorizați.


24 octombrie 2019
Astăzi, 24 octombrie 2019, la Universitatea Constantin Brâncoveanu din Pitesti, a avut loc deschiderea oficială a Conferinței Naționale cu participare internațională “Colaborarea Interdisciplinară pentru Viitorul Sănătos al Populației” - 20 de ani de reformă sanitară. La eveniment au participat personalități din lumea medicală: prof.univ. dr Adrian Streinu Cercel, Președintele Casei Naționale de Sănătate, Vasile Ciurchea, Președintele Societății Naționale de Medicina Familiei, Dr Dina Mergeani, Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, Prefectul Județului Argeș, Emilian Dragnea, numeroși medici și persoane publice din județul Argeș.
23 octombrie 2019
În perioada 23 – 27 octombrie 2019, la Universitatea Constantin Brâncoveanu din Pitești, va avea loc Conferința Națională cu participare internațională “Colaborarea Interdisciplinară pentru Viitorul Sănătos al Populației” - 20 de ani de reformă sanitară. Evenimentul este organizat de Societatea Națională de Medicina Familiei și Asociația Medicilor de Familie Argeș. 
La deschiderea oficială, care va avea loc joi, 24 octombrie 2019, ora 11.00, la Universitatea Constantin Brâncoveanu, au confirmat prezența mai multe personalități din lumea medicală. Conferința va reuni la Pitești peste 1.000 de participanți. 
Prin organizarea acestei conferințe naționale, se dorește ca medicii de familie, care sunt interfața sistemului medical cu pacientul, să fie permanent ancorați la ultimele noutăți și să aibă la îndemână instrumente de informare și formare profesionale de cea mai înaltă calitate.


23 octombrie 2019
Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice din Brăila a găzduit, în data de 19 octombrie 2019, atelierele cu aplicații practice din cadrul Conferinței „SuperTeach – inspirație pentru educație”, organizată de către Fundația „Romanian Business Leaders” în parteneriat cu EDUCATIVA și Institutul Dezvoltării Personale România. La eveniment au participat aproape 300 de profesori din municipiul și județul Brăila, dar și din județele Constanța, Galați, Vrancea, Buzău.
Felicitări tuturor participanților și organizatorilor !


26 septembrie 2019
În perioada 26-29 septembrie 2019, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Brăila a organizat Târgul Național AgriCultura 2019. În cadrul evenimentului, vineri, 27 septembrie, a avut loc Seminarul – dezbatere cu tema: „Învățământul dual – soluție la criza de resurse umane”. Invitați au fost reprezentanții Autorității Naționale pentru Formare Profesională Inițială în Sistem Dual din România, respectiv Gabriel Costache – Vicepreședinte și George Iordache – consilier Președinte. Din partea Facultății de Management Marketing în Afaceri Economice Brăila au participat conf. dr. Camelia Vechiu – Decan și lect. dr. Gianina Negrău – Prodecan.


18 aprilie 2019
Miercuri, 17 aprilie 2019, Universitatea "Constantin Brâncoveanu", Facultatea de Management, Marketing în Afaceri Economice din Rm. Vâlcea a fost gazda Conferinței publice cu tinerii pe teme de dezvoltare durabilă în cadrul proiectului ”GenerAction – tinerii se implică în dezvoltarea durabilă”, derulat de Asociația Centrul pentru Resurse Civice în parteneriat cu Asociația Zâmbete Colorate, proiect care vizează stimularea implicării tinerilor în înțelegerea și implementarea obiectivelor pentru dezvoltare durabilă.


15 martie 2019
La Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice Râmnicu Vâlcea din cadrul Universității Constantin Brâncoveanu din Pitești s-a desfășurat workshop-ul anual cu tema “Informarea și educarea consumatorului român în spațiul european” (ediția a X-a). Evenimentul a avut loc în data de 14 martie 2019, zi premergătoare celei de 15 martie - ziua mondială a drepturilor consumatorilor. 
Acest atelier a fost organizat de cadre didactice de la Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice Râmnicu Vâlcea - Centrul de Turism și Dezvoltare Durabilă al FMMAE, în parteneriat cu reprezentanții Comisariatului Județean Pentru Protecția Consumatorului (CJPC) Vâlcea și Asociației Generale a Inginerilor din România – sucursala Vâlcea, fiind coordonat de un colectiv alcătuit din: Prof. univ. dr. ing. Sîrbu Alexandrina, Conf. univ. dr. Pănoiu Laura, Conf. univ. dr. Iordache Carmen Maria, Comisar Șef Adjunct Mielă Daniela Elena și Comisar superior Tătaru Cristina.
Manifestarea a fost dedicată informării și educării consumatorilor tineri, fiind adresată cu precădere studenților de la programul de studii Economia Comerțului Turismului și Serviciilor (ECTS). La workshop au participat și elevi de la Colegiul Economic Râmnicu Vâlcea, coordonați de prof. Păușescu Consuela.
Dezbaterile atelierului au fost axate pe drepturile și protecția consumatorilor în comerțul on-line, tema abordată la nivel național și internațional în anul 2019 fiind ”Internetul Obiectelor”. Reprezentanții CJPC Vâlcea, dnele. Mielă Daniela și Tătaru Cristina au prezentat diverse spețe privind comerțul electronic, ”Internetul Obiectelor” și rolul CJPC/ANPC pentru protecția consumatorilor finali, utilizatori de internet. În timpul discuțiilor s-a pus accent pe:
• bunele practici aplicabile în comerțul on-line, 
• analiza comparativă a tehnicilor folosite în comerțul on-line vs. comerțul clasic cu amănuntul, 
• analiza comparativă a practicilor de comerț on-line în spațiul intra- și extracomunitar,
• legislația și practicile de returnare a mărfurilor în comerțul on-line.
Pornind de la situații concrete, experiențele participanților la atelierul de lucru sau reclamațiile soluționate de reprezentanții CJPC Vâlcea/ANPC, s-au efectuat studii de caz referitoare la comerțul on-line de servicii și de bunuri în spațiul european. Dezbaterile ce au avut loc în timpul acestui workshop au evidențiat că numărul utilizatorilor de comerț on-line a crescut considerabil, comparativ cu anii anteriori, iar interesul tinerilor de a fi informați și de a își exercita drepturile lor în calitate de consumatori, a sporit semnificativ.


21 februarie 2019
Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice din Brăila a organizat, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Brăila și Administrația Parcului Natural „Balta Mică a Brăilei”, cea de-a XIII-a ediție a Simpozionului județean „Importanța zonelor umede în dezvoltarea comunității”, cu prilejul Zilei Mondiale a Siturilor RAMSAR. La evenimentul științific au participat studenți, elevi, cadre didactice și reprezentanți ai organizatorilor.

2018

29 noiembrie 2018
Conferinta Internationala ,,Knowledge Economy – Challenges of the 21st Century”
Lucrarile sunt organizate in cadrul a sase sectiuni după cum urmează:
1. Strategii și politici de dezvoltare regională- Specializarea Inteligentă - Secțiune specială 
organizată în cadrul proiectului PN-III-P1-1.1-TE2016-1630
2. Politici financiare, contabile și guvernanță corporativă în context global 
3. Drept european și politici publice 
4. Management strategic și antreprenoriat
5. Marketing și turism
6. Politici sociale și educaționale
Ca si în anii precedenti una dintre sectiuni este organizată sub patronajul proiectelor desfăsurate în cadrul UCB. Anul acesta sectiunea de Strategii si politici de dezvoltare regională se desfă oară sub egida
proiectului : Specializarea inteligentă în regiunile rămase în urmă din Europa Centrală si de Est, proiect castigat prin competitie si finantat de UEFISCDI.
Anul acesta în cadrul conferintei s-au inscris peste 100 de comunicari de la univeristătiti institute de cercetare de prestigiu din tara si strainatate (Canada, Portugalia, Republica Moldova, Turcia).


14 noiembrie 2018
În perioada 05-08 noiembrie 2018, Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice din Brăila a organizat, în colaborare cu Școala „Anton Pann” Brăila, atelierul de lucru cu tema: „Metode transdisciplinare – învățare pe bază de proiecte și teoria inteligențelor multiple”. Activitatea desfășurată este parte componentă a Proiectului „Transdisciplinarity – bridge and borders in 21 century?”, parteneri în acest proiect fiind următoarele instituții de învățământ: Aydinlikevler Ortaokulu - Turcia, Grundzales Pamatskola - Letonia și Istituto Comprensivo M. K. Gandhi - Italia.
În cadrul atelierului, cadrele didactice participante au prezentat și analizat nivelul de implementare a predării transdisciplinare în școlile implicate în proiect.


15 mai 2018
Universitatea Constantin Brâncoveanu, reprezentată la Conferința internațională Jean Monnet, Moscova 2018 
EXCELENȚA ÎN STUDII EUROPENE
La finalul lunii aprilie 2018, Comisia Europeană a organizat la Moscova, în Rusia, conferința internațională ”Excelența în studii europene”, cu scopul de a oferi o platforma de relaționare și schimb de idei și bune practici între profesorii Jean Monnet din Europa și Rusia. La eveniment au participat reprezentanți ai Delegației Uniunii Europene în Rusia și ai Comisiei Europene (Directoratul General pentru Educație, Tineret, Cultură și Sport Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură), reprezentanți ai Ministerului Educației și Științei din Federația Rusă, ai Academiei de Științe din Rusia, cadre didactice, studenți și alumni. 
Universitatea Constantin Brâncoveanu a fost reprezentată la acest eveniment de conf.univ.dr. Cristina Șerbănică, coordonator al Modulului Jean Monnet ”European Regional Policy in Action” (ERP2020). 


29 martie 2019
Universitatea Constantin Brâncoveanu, FMMAE Rm. Vâlcea a participat la Workshopul de Descoperire Antreprenorială, regiunea Sud-Vest Oltenia, în cadrul proiectului Dezvoltarea capacității administrative a MCI de implementare a unor acțiuni stabilite în Strategia Națională de Cercetare, Dezvoltare tehnologică și Inovare 2014-2020, al cărui beneficiar este UE FISCDI. Într-o atmosferă specifică cercetării științifice, la care au participat universități, institute de cercetare și dezvoltare, reprezentați ai mediului de afaceri, au fost identificate și evaluate oportunitățile emergente de business/inovare pentru organizații și posibilități de dezvoltare a unor proiecte prin colaborare regională.

2018

29 martie 2018
CONFERINȚA ȘTIINȚIFICĂ INTERNAȚIONALĂ
“CONTABILITATEA ȘI FINANȚELE – LIMBAJE UNIVERSALE ALE AFACERILOR” - Ediția a III-a - 29 martie 2018
Autorii înscriși în program, cercetători, cadre didactice, studenți, doctoranzi și masteranzi au posibilitatea de a analiza și dezbate subiecte interesante pentru economia actuală, în cadrul a patru secțiuni:
I. Modelarea sistemelor informatice pentru afaceri
II. Problemele actuale ale contabilității și auditului financiar
III. Rolul și funcțiile finanțelor publice și private
IV. Sustenabilitate și inovare pentru performanță economică


29 martie 2018
Universitatea “Constantin Brâncoveanu” din Pitești, prin Facultatea de Finanțe-Contabilitate Pitești și Centrul de Cercetări Financiar-Contabile Pitești, organizează astăzi, 29 martie 2018, cea de-a treia ediție a Conferinței Științifice Internaționale “CONTABILITATEA ȘI FINANȚELE – LIMBAJE UNIVERSALE ALE AFACERILOR”.
14 martie 2018
Pe 14 martie 2018, în ziua premergătoare celei de 15 martie - ziua mondială a drepturilor consumatorilor, la Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice Râmnicu Vâlcea din cadrul Universității Constantin Brâncoveanu din Pitești s-a desfășurat workshop-ul cu tema “Informarea și educarea consumatorului român în spațiul european” (ediția a IX-a). Acest eveniment a fost organizat de cadre didactice de la Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice Râmnicu Vâlcea - Centrul de Turism și Dezvoltare Durabilă al FMMAE, în parteneriat cu reprezentanții Comisariatului Județean Pentru Protecția Consumatorului (CJPC) Vâlcea și Asociației Generale a Inginerilor din România – sucursala Vâlcea, fiind coordonat de un colectiv alcătuit din: Prof. univ. dr. ing. Sîrbu Alexandrina, Conf. univ. dr. Iordache Carmen Maria, Comisar Șef Adjunct Mielă Daniela Elena, Comisar superior Tătaru Cristina și Lector univ. dr. Cebuc Iuliana.
Manifestarea a fost dedicată informării și educării tinerilor consumatori, fiind adresată cu precădere studenților de la programul de studii Economia Comerțului Turismului și Serviciilor (ECTS). 
Dezbaterile atelierului au debutat pe tema centrală abordată la nivel național și internațional în anul 2017 și anume Drepturile consumatorului în era digitală - Crearea unei piețe on-line echitabilă și sigură. 
Reprezentanții CJPC Vâlcea, dnele. Mielă Daniela și Tătaru Cristina au prezentat ultimele informații de interes, din legislația națională armonizată cu reglementările europene, privind comerțul electronic. S-a pus accent pe bunele practici aplicabile în comerțul on-line, în dezbatere analizându-se comparativ cu tehnicile folosite în comerțul clasic. Pornind de la situații concrete, reclamațiile soluționate sau experiențele proprii ale participanților la atelierul de lucru, s-au efectuat studii de caz referitoare la comerțul on-line de servicii și de bunuri în spațiul european. 
Ca o concluzie, s-a observat că numărul utilizatorilor de comerț on-line a crescut considerabil, iar interesul tinerilor a crescut semnificativ din perspectiva informării și exercitării drepturilor lor în calitate de consumatori europeni de produse comercializate on-line.


7 martie 2018
Seminarul Regional "Educatie de Calitate pentru piata muncii" - 7 martie 2018, Universitatea Constantin Brancoveanu Pitesti
Seminarul propus in aceasta editie s-a adresat consilierilor educationali din invatamantul preuniversitar din judetul Arges si a avut ca scop angajarea unui dialog permanent intre institutiile de invatamant si mediul de afaceri cu privire la provocarile actuale legate de educatie si piata muncii. 
Multumim partenerilor nostri: Inspectoratul Scolar Judetean, reprezentat de dna Inspector Eugenia Jianu, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arges, reprezentata de dl Director Simion Zanfir, Asociatia Oamenilor de Afaceri Arges reprezentata de dl Alexandru Serban.


23 februarie 2018
Ediția a XII-a a Simpozionului județean „Importanța zonelor umede în dezvoltarea comunității” a fost organizată de către Universitatea „Constantin Brâncoveanu”, Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice din Brăila, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Brăila și Administrația Parcului Natural „Balta Mică a Brăilei”. 
Evenimentul științific s-a adresat elevilor de gimnaziu și liceu, având două secțiuni, respectiv elaborarea și prezentarea unei lucrări plastice și elaborarea și prezentarea unui eseu.

2017

15 decembrie 2017
Vineri, 15 decembrie 2017, Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice din Brăila a găzduit Atelierul de lucru al Proiectului VIOLET – „Conservarea clădirilor de patrimoniu prin măsuri de reducere a consumului de energie”, cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Partenerii proiectului sunt:
1. Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud – Est (lider de proiect - România);
2. Institutul European pentru Inovare și Tehnologie (Germania);
3. Agenția de Energie (Cipru);
4. Ministerul Regional al Locuințelor și Lucrărilor Publice – Întreprinderea Publică pentru Locuințe Sociale și Inovare din Andalusia (Spania);
5. Municipalitatea din Middelburg (Olanda)
6. Agenția Locală pentru Energie și Climă (Franța).
La eveniment au participat reprezentanți ai unităților administrativ teritoriale din cele 6 județe ale Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud – Est și a fost condus de către Doamna dr. ec. Luminița Mihailov – Director Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud – Est.


11 decembrie 2017
Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice din Brăila a organizat, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Brăila, o dezbatere pe tema „Reflectarea evoluției social – politice în Constituțiile României”. 
Manifestarea s-a înscris în ciclul de activități dedicate celebrării evenimentelor istorice cu semnificație națională și internațională din prima decadă a lunii decembrie: Ziua Națională a României (1 decembrie), Ziua Constituției României (8 decembrie), Ziua Drepturilor Omului (10 decembrie).

24 noiembrie 2017
Conferința Internațională - Knowledge Economy – Challenges of the 21 Century - 24 noiembrie 2017, Universitatea Constantin Brancoveanu Pitesti
Tema de anul acesta este una de un interes deosebit în actualul context internațional: FUTURES OF EUROPE – DIFFERENT SCENARIOS, scopul conferintei fiind identificarea problemelor economico-sociale cu care se confruntă Europa în ultima perioadă, criza și amenințarea exiturilor, a migrației și a modelului actual de dezvoltare. Identificarea de soluții și strategii pentru atenuarea și ameliorarea acestor efecte. 
Secțiuni: 
1. Strategii și politici de dezvoltare regională în Europa Centrală și de Est - Secțiune specială organizată sub patronajul Modulului Jean Monnet:
2. Politici financiare, contabile și guvernanță corporativă în context global
3. Drept internațional și politici publice 
4. Management strategic și antreprenoriat
5. Marketing și turism 
6. Politici sociale și educaționale
În cadrul celor șase secțiuni s-au înscris peste 120 de lucrări realizate de 170 de cercetători și cadre universitare. Este evenimentul care a adunat cele mai multe comunicări științifice de la lansare și până în prezent. Au transmis lucrări cercetători și cadre didactice din 25 de universități din țară și străinătate (Portugalia,Turcia, Marea Britanie, Canada, Polonia si Republica Moldova) și de
la 5 Institute de Cercetare.


29 octombrie 2017
Astazi, 29 octombrie 2017, Universitatea Constantin Brancoveanu Pitesti a gazduit festivitatea de deschidere a proiectului EEYP - Erasmian European Youth Parliament, editia a XIII - a. Proiectul EEYP are rolul de a-i conștientiza pe tineri despre rolul pe care-l au în cadrul comunității europene. Este unul din multele proiecte care se concentrează asupra contextului european și a avut succes la Rotterdam, Torino, Anvers, Braga, Praga, Davos, Hamburg și Girona, mai ales datorită faptului că tineri din toată Europa au fost invitați să-și împărtășească ideile atât între ei, dar și în număr mare de experți politicieni și oameni de afaceri.


18 octombrie 2017
Seminarul interregional Clusterfy, Groningen, Olanda


16 – 18 Octombrie 2017
La invitația Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Universitatea Constantin Brâncoveanu a fost reprezentată la Seminarul inter-regional organizat în cadrul proiectului la Groningen, în Olanda de conf.univ.dr. Cristina Șerbănică. În jurul temei centrale a evenimentului– Dezvoltarea clusterelor – au fost organizate dezbateri, vizite și schimburi de experiențe și bune practici. Discuțiile au fost moderate de Emily Wise, expert și consultant pentru politici de inovare la nivel internațional și au fost găzduite de Universitatea din Groningen, Facultatea de Științe Aplicate. Temele înscrise în agenda evenimentului au fost legate de strategii de creare a clusterelor, colaborări internaționale și specializare inteligentă, rolul regiunilor europene în dezvoltarea politicilor de tip cluster, stadiul introducerii tehnologiilor generice esențiale în țările membre ale Uniunii Europene, oportunități de creare a parteneriatelor. 


22 septembrie 2017
Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din Romania a sărbătorit, în data de 21 septembrie 2017, Ziua Națională a Contabilului Roman.
Universitatea "Constantin Brâncoveanu" din Pitești a fost prezenta la eveniment, prin Conf. Univ. Dr. Cristina Ganescu, decanul Facultății de Finante-Contabilitate. Aceasta a adresat felicitări organizatorilor și participantilor, a subliniat rolul profesionistului contabil, importanta colaborării fructuoase dintre Universitatea "Constantin Brâncoveanu" și C.E.C.C.A.R., în direcția organizării evenimentelor științifice, facilitării accesului la stagiul de expert contabil a absolvenților de master în contabilitate (Standarde, reglementări și politici contabile).
În cadrul manifestării, cele mai importante firme membre au fost premiate, constituindu-se un top al acestor companii.


22 septembrie 2017
Universitatea "Constantin Brâncoveanu" din Pitești, partener al Inițiativei "Integrare prin solidaritate"
Simpozionul cu tema "Rolul Organizației Internaționale pentru Migrație in integrarea străinilor în România", desfășurat în data de 21 septembrie 2017, continua suita de evenimente ale Inițiativei "Integrare prin solidaritate". Universitatea "Constantin Brâncoveanu" din Pitești este partener asociat acestei inițiative, create de Asociația Solidaritatea Umană Nova Pitești, Inspectoratul Scolar Arges, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Munca Arges și Direcția Generala de Asistență Socială și Protecția Copilului Arges.
Invitat special a fost domnul Mircea Mocanu, șeful de misiune în România al Organizației Internaționale pentru Migrație. Evenimentul s-a bucurat de prezența reprezentanților partenerilor, Prefecturii Arges, Inspectoratului de Jandarmi Arges, Primăriei Valea Iașului și a unor străini stabiliți în România.
Universitatea a fost reprezentată de Conf. Univ. Dr. Cristina Ganescu, Conf. Univ. Dr. Cristina Serbanica și Lect. Univ. Dr. Andreea Gangone.
Dezbaterile au evidențiat riscurile și beneficiile fenomenului migrației, rolul autorităților publice in integrarea străinilor în Romania, soluțiile de facilitare a accesului străinilor la serviciile de sănătate, educaționale și de integrare pe piața muncii.


13 septembrie 2017
Parteneriatul dintre Universitatea ”Constantin Brâncoveanu” din Pitești și Camera Auditorilor Financiari din România – beneficii multiple și durabile pentru absolventi
Profesia de auditor financiar devine esențială într-o economie modernă deoarece, prin activitatea desfășurată, auditorul urmărește ca afacerile să se deruleze în condiții juste și legale. În acest context, Universitatea ”Constantin Brâncoveanu” din Pitești și Camera Auditorilor Financiari din România (C.A.F.R.) au dezvoltat, începând cu anul 2012, o fructuoasă colaborare atât în plan didactic, cât și științific.
Programul de master ”Standarde, reglementări și politici contabile”, care funcționează în cadrul Universității ”Constantin Brâncoveanu” din Pitești, Facultatea de Finanțe-Contabilitate, este recunoscut de Camera Auditorilor Financiari din România (C.A.F.R.) ca fiind un master profesional/științific, care oferă absolvenților o pregătire adecvată în domeniul tematic solicitat pentru admiterea la stagiu în activitatea de audit financiar. 


30 mai 2017
Industry 4.0: The Future of Work in Romania
Conferința de lansare a programului Aspen Future of Work
Universitatea “Constantin Brâncoveanu”, Pitești


29 mai 2017
Universitatea Constantin Brâncoveanu, reprezentată de domnul rector Ovidiu Puiu a semnat, în prezența domnului prim – ministru Sorin Grindeanu, Acordul de parteneriat în domeniul Cercetării și Educației pentru Sisteme Nucleare Avansate, alături de Regia Autonomă Tehnologii pentru Energia Nucleară – Institutul de Cercetări Nucleare, Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară Horia Hulubei, Universitatea Politehnica București, Universitatea din Pitești și Institutul de Prognoză Economică INCE - Academia Română.
Acordul de parteneriat are ca obiective asigurarea suportului național pentru implementarea proiectului ALFRED (Advanced Lead Fast Reactor European Demonstrator) și stabilirea unui cadru general de susținere a proiectului ALFRED în documente și comunicare.


22 mai 2017
Industry 4.0: The Future of Work in Romania
Conferința de lansare a programului Aspen Future of Work
Universitatea “Constantin Brâncoveanu”, Pitești


23 mai 2017
Institutul Aspen România organizează marți, 23 mai, la Pitești, începând cu ora 10:30, conferința de lansare a programului Aspen Future of Work. Programul intenționează să creeze o platformă non-partizană și o comunitate dedicată liderilor emergenți din diverse domenii - factori de decizie, experți în industrie, oameni de afaceri, antreprenori sociali, societate civilă, cercetători și cadre universitare - interesați de subiectele cu privire la viitorul muncii.
Evenimentul este organizat în parteneriat cu Ministerul Cercetării și Inovării, Consiliul Județean Argeș, Universitatea “Constantin Brâncoveanu” și Pirelli România, cu sprijinul Primăriei Municipiului Pitești, Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș, Asociației Oamenilor de Afaceri Argeș și Carrefour România.
Reprezentați ai instituțiilor publice centrale și locale, reprezentanți ai mediului academic, de cercetare și inovare, ai mediului de afaceri dar și experți în industrie vor dezbate teme precum educație și inovare, bune practici cu privire la implicarea companiilor în educație, formularea politicilor pentru certificarea calificărilor, dezvoltarea unui set de competențe necesare în economia 4.0, alfabetizarea digitală.
Printre speakerii și moderatorii confirmați la conferința de lansare a programului Aspen Future of Work se numără: Șerban-Constantin Valeca, Ministrul Cercetării și Inovării; Alexandru Petrescu, Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat; Augustin Jianu, Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale; Mircea Geoană, Președintele Institutului Aspen România; Ovidiu Puiu, Rector, “Constantin Brâncoveanu”, Pitești; Ayhan Güven, Membru corporate Institutul Aspen Romȃnia & Manager General Pirelli Romȃnia; Cristina Barbu, Applications and Services Business Group Lead, Microsoft Romania; Lucian Capdefier, Director, Technology Consulting, Analytics & Information Management, Deloitte; Adrian Măniuțiu, Jurnalist; Federico Cianciosi, Manager General Bekaert România; Marian Șerban, Director Producție și Tehnologie Arctic SA; Roxana Voicu-Dorobanțu, Conf.univ.dr., Academia de Științe Economice, București & Aspen Fellow; Radu Harceaga, Group Leader Information Technology, Bosch România; Cristina Ionescu, Director Departament Resurse Umane, Petrom; Dorin Pena, General Manager Cisco România & Aspen Fellow.


2 mai 2017
În perioada 12 – 13 mai 2017, Universitatea Constantin Brâncoveanu din Pitești, în parteneriat cu Asociația Română de Științe Regionale și Agenția de Dezvoltare Regională București - Ilfov organizează Conferința Internațională a Asociației Române de Științe Regionale, Ediția a 11-a. 
La evenimentul științific sunt așteptați să participe specialiști în științe regionale, cadre didactice, cercetători, factori de decizie, reprezentanți ai administrației publice și ai mediului de afaceri, studenți. Invitatul special al conferinței este profesorul Roger Stough de la George Mason University, Fairfax, Virginia, Statele Unite ale Americii. 
Tema evenimentului – Future dynamics of Regional Development and Planning – invită la reflecție și dezbateri asupra unor subiecte de actualitate imediată, precum: dezvoltarea spațială, creșterea endogenă și capitalul 
teritorial, migrația, ocuparea și piața forței de muncă, rețele teritoriale și specializare inteligentă, antreprenoriat și competitivitate regională, legături urban – rural, orașe inteligente, guvernanță multi-nivel, cooperare teritorială, 
politici regionale ș.a.


27 martie 2017
Universitatea Constantin Brâncoveanu din Pitești a organizat astazi, 27 martie pentru elevii de liceu și profesorii îndrumători, Ziua CARIEREI SI A ANTREPRENORIATULUI, în cadrul săptămânii “Școala Altfel”. Evenimentul si-a propus intervenția unor antreprenori de succes, dar și a unor profesioniști din domeniile financiar-bancar, marketing, drept și administrație publică, management, comunicare și relații publice, pe teme care privesc alegerea și dezvoltarea timpurie a carierei.
Multumim elevilor si profesorilor participanti de la Liceul Tehnologic Astra Pitesti si de la Colegiul Tehnic Armand Calinescu Pitesti.


17 martie 2017
Conferinta Internationala "Contabilitatea si finantele - Limbaje universale ale afacerilor" Editia a II -a - 17 martie 2017


15 martie 2017
Pe 15 martie 2017, cu ocazia zilei mondiale a drepturilor
consumatorilor, la Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice Râmnicu Vâlcea din cadrul Universității Constantin Brâncoveanu din Pitești s-a desfășurat workshop-ul cu tema “Informarea și educarea consumatorului român în spațiul european” (ediția a VIII-a). Acest eveniment a fost organizat de cadre didactice de la Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice Râmnicu Vâlcea - Centrul de Turism și Dezvoltare Durabilă al FMMAE, în parteneriat cu reprezentanții Comisariatului Județean Pentru Protecția Consumatorului (CJPC) Vâlcea și Asociației Generale a Inginerilor din România – sucursala Vâlcea, fiind coordonat de un colectiv alcătuit din: Prof. univ. dr. ing. Sîrbu Alexandrina, Conf. univ. dr. Iordache Carmen Maria și Comisar superior Tătaru Cristina.


7 februarie 2017
ZIUA MONDIALĂ A SITURILOR RAMSAR
Universitatea „Constantin Brâncoveanu” din Pitești, Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice din Brăila, a avut plăcerea de a organiza a XI-a ediție a Simpozionului județean „Importanța zonelor umede în dezvoltarea comunității”, cu prilejul zilei mondiale a siturilor RAMSAR.
Varietatea comunicărilor demonstrează preocuparea elevilor brăileni și a cadrelor didactice de a evidenția importanța și diversitatea faunei și florei din zonele umede, dar și necesitatea ca acestea să fie protejate și promovate mai mult.
Atât elevii cât și cadrele didactice au fost impresionați de informațiile și imaginile relevante despre „comorile” existente în Parcul Natural „Balta Mică a Brăilei”, în cadrul prezentării furnizate de dl. ing. Nicu Zărnescu, specialist în cadrul Administrației Parcului Natural „Balta Mică a Brăilei”.
Juriul format din: prof. Ramona Cilibiu, inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Școlar Județean, ing. Nicu Zărnescu – Administrația Parcului Natural „Balta Mică a Brăilei” și conf. univ. dr. Silviu Niculcea – Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice din Brăila, a felicitat elevii și cadrele didactice pentru comunicările prezentate, selectând premianții.

2016

8 decembrie 2016
Joi, 8 decembrie 2016, începând cu ora 14.30, la Universitatea „Constantin Brâncoveanu” din Brăila, a avut loc o Masă rotundă cu tema: „Reflectarea drepturilor omului în Constituțiile României”. Manifestarea s-a înscris în seria de activități dedicate celebrării evenimentelor istorice cu semnificație națională și internațională din prima decadă a lunii decembrie: Ziua Națională a României (1 decembrie), Ziua Constituției României (8 decembrie), Ziua Internațională a Drepturilor Omului (10 decembrie).
Evenimentul s-a desfășurat pe două secțiuni:
1. Concurs de postere pe tema: „Marea Unire și Constituția din 1923”, adresat elevilor de gimnaziu;
2. Concurs de lucrări cu o problematică diversă: administrația publică, drepturile civile sau politice în Constituțiile României, adresat elevilor de liceu.
Juriul a avut următoarea componență: prof. Corina – Roberta Pavel – Inspector Istorie, Inspectoratul Școlar Județean Brăila, prof. Ion Volcu – Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila, conf. univ. dr. Dorian Rais – Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice din Brăila.

  

2013

 

■ Siguranța în comunicații

    Luni, 28 ianuarie, Universitatea Constantin Brâncoveanu, Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice, Rm Vâlcea a organizat, în parteneriat cu Liceul Tehnologic Oltchim Rm Vâlcea, simpozionul cu tema: “Siguranța în comunicații”.

Având ca scop principal marcarea importanței respectării dreptului fundamental al indivizilor cu privire la prelucrarea automatizată a datelor cu caracter personal, evenimentul a amintit celor interesați că pe 28 ianuarie 1982 a fost semnată Convenția Consiliului Europei pentru protejarea persoanelor în ceea ce priveste prelucrarea automatizată a datelor cu caracter personal. Începând cu anul 2007, 28 ianuarie a devenit  Ziua protecției datelor. 

 

2012

  ■ „Ziua Europei” la Universitatea Constantin Brâncoveanu

Pe 24 octombie 2012, Universitatea Constantin Brâncoveanu o organizat și a găzduit „Ziua Europei”, un eveniment care are în centru tematica specificității regiunilor europene și cum acestea pot să profite de particularitățile lor pentru a-și optimiza atragerea de fonduri europene și pentru a se dezvolta la nivel regional și statal.

Evenimentul a avut două părți, moderate de către Tudorel Popescu, directorul Departamentului de Relații Internaționale și Relații Publice al Universității: work-shop-ul „Regiuni în Europa – șanse și posibilități”, care a reunit oficialități și specialiști de marcă în domeniul atragerii de fonduri europene și dezvoltării proiectelor europene. Dintre ei, putem menționa pe Franz Schausberger, președintele Institutului Regiunilor Europei din Salzburg, Tudor Pendiuc, primarul Piteștiului, prof. univ. dr.Ovidiu Puiu, rectorul Universității Constantin Brâncoveanu, Mihai Fifor, Secretar de Stat în Ministerul Administrației și Internelor, Götz von Thadden, directorul „Western and Southern Europe, JESSICA”, a Băncii Europene de Investiții, Luxemburg, Mihaela Boboc – reprezentant Becker Consult, București, Adrian Răducanu, managerul departamentului de co-finanțare cu organisme internaționale, Raiffeisen Bank, Cristina Șerbănică, prof. univ. dr. al UCB și Zoana Maria Gabriela, lector al Universității de Stat din Pitești.

 

■ CONFERINȚA REGIONALĂ A BĂNCII COMERCIALE ROMÂNE LA UCB BRĂILA

Dezbaterea problemelor din sistem și găsirea unor noi soluții au fost motivele pentru care BCR a organizat o conferință regională în municipiul Brăila. Astfel, Universitatea Constantin Brâncoveanu - Brăila a găzduit Conferința BCR, regiunea Sud Est. În deschidere, directorul regional al BCR Sud-Est, Nicușor Munteanu, a apreciat participarea la conferință a peste 100 de specialiști în domeniul bancar, directori de unități din județele Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea și Vrancea, exprimându-și speranța că discuțiile vor conduce la îmbunătățirea  activității de retail banking.         

 


■ Simpozionul "Impactul reformei sistemului judiciar asupra societății și a administrației publice"

Miercuri, 16 mai 2012, Departamentul de Științe Administrative, Juridice și ale Comunicării din Universitatea Constantin Brâncoveanu, în parteneriat cu Primăria Municipiului Pitești și Consiliul Județean Argeș au organizat simpozionul "Impactul reformei sistemului judiciar asupra societății și a administrației publice". Aflată la cea de-a treia ediție, manifestarea științifică reunește și de această dată specialiști în drept și administrație publică și cadre didactice universitare din țară și din străinătate. Organizat în două secțiuni distincte, simpozionul propune spre dezbatere teme de mare actualitate legate de consecințele instabilității legislației în administrația publică locală, reforma adminsitrației publice, managementul impozitelor și taxelor locale, participarea cetățenilor în elaborarea și adoptarea deciziei publice ș.a.                                                                                                                                         


2011

■ Stagii de practică la grupul Dacia – Renault

Marți, 15 noiembrie 2011, Dacia - Groupe Renault a prezentat studenților Universității Constantin Brâncoveanu programul de stagii de practică pe care compania l-a demarat pentru prima dată anul acesta pe partea financiară. Astfel, în Sala Studio A a Master Center-ului UCB, cei mai buni studenți ai specializărilor de Finanțe-Bănci și Contabilitate și Informatică de Gestiune au putut afla de la reprezentanții Dacia care este profilul stagiarului pe care firma îl caută, în ce departament pot lucra, care vor fi viitoarele responsabilități și ce va presupune această colaborare.■ Managementul performant, cheia accesului la succes

În perioada 3-4 noiembrie 2011 Primăria Pitești, Societatea Română pentru Asigurarea Calității și Universitatea Constantin Brâncoveanu au organizat conferința națională Sisteme de management în administrația publică, ediția a V-a, în Sala Studio B, Master Center. Conferința facilitează schimbul de experiență între diferiții actori ce activează în administrația publică a bunelor practici manageriale în domenii precum calitatea serviciilor publice, managementul de mediu, managementul relațiilor cu mass-media, dar și managementul și marketingul cultural, cel social și cel educațional.


Exigențe privind perfecționarea managementului în România, în contextul crizei economice actuale, Simpozion științific organizat de Centrul de Cercetare și Consultanță în Managementul Afacerilor Economice Interne și Internaționale, Rm. Vâlcea, ianuarie 2011

Luni, 24 ianuarie 2011, Centrul de Cercetare și Consultanță în Managementul Afacerilor Economice Interne și Internaționale a organizat, la sediul din Rm. Vâlcea, simpozionul științific "Exigențe privind perfecționarea managementului în România, în contextul crizei economice actuale". Lucrările au fost prezentate în cadrul a două secțiuni, prezidate de cadre didactice ale Universității Constantin Brâncoveanu și de personalități locale: Av. Petre Ungureanu, Prefectul Județului Vâlcea, Ing. Romeo Rădulescu, Primarul Municipiului Rm. Vâlcea, Ec. Gheorghe Gogârnoiu, Directorul general al D.G.F.P. Vâlcea, Prof. Gabriela Ene, Inspector General al I.S.J. Vâlcea. Comunicările prezentate în plenul simpozionului: Unele considerații cu privire la semnificația zilei de 24 Ianuarie asupra României contemporane - Prof. univ. dr Alexandru Puiu și Datoria externă a României ­- evoluție, semnificații, determinanți - Prof. univ. dr Marius Gust, au ancorat dezbaterile, deopotrivă, în contextul istoric și în actualitatea imediată, deschizând dialogul legat de exigențele managementului și ale profesiei de manager în România, în contextul crizei economice internaționale. Lucrările au fost prezentate în cadrul ariilor tematice: Managementul în plan macro și microeconomic, Managementul afacerilor economice, Management financiar-bancar, Marketing, Antreprenoriat, Dreptul afacerilor economice, Comunicare în afaceri economice.


Ziua Comunicării la Universitatea Constantin Brâncoveanu, itești, Brăila, Rm. Vâlcea,

2009, 2010, 2011
 

Catedra de Științe ale Comunicării din cadrul Universității „Constantin Brâncoveanu" din Pitești a lansat în data de 29 mai 2009 ciclul de conferințe „Comunicare - Comunitate", inaugurând astfel manifestarea științifică „Ziua Comunicării". Ziua Comunicării s-a dorit a fi ziua-eveniment public major în viața comunității, având ca finalitate stimularea dialogului între publicuri diverse (specializate sau vizate ca mesaj) și specialiști în domeniul comunicării sociale.

2009
La prima ediție a manifestării științifice au conferențiat specialiști de marcă din domeniul comunicării sociale și al relațiilor publice. „Discursul în spațiul public" a fost tema abordată de prof. univ. dr. Mihai Coman, Decanul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București, întemeietorul primei facultăți de stat de profil din România, personalitate științifică recunoscută în plan mondial. În cadrul acestei manifestări au mai conferențiat: la conf. univ. dr. Cristina Coman (Rm. Vâlcea, Biblioteca Județeană Antim Ivireanul), preotul Sorin Marinescu de la Parohia Nașterea Maicii Domnului, Episcopia Dunării de Jos și dr. Violeta Vatau, redactor la TVR (Brăila, Aula Universității Constantin Brâncoveanu). La cea de-a II-a ediție,desfășurată în data de 12 mai 2010, i-am avut aproape pe: dr. Tudor Nedelcea, cercetător științific al Academiei Române (Pitești), pe Bogdan Hrib, director Grupul Editorial Tritonic (Rm. Vâlcea) și pe prof. univ. dr. Mihai Dinu, de la Universitatea București (Brăila).

2010
Ciclul de conferințe „Comunicare - comunitate" a continuat în anul 2010 prin organizarea „Zilei Comunicării" la data de 12 mai, cu același mod inedit de desfășurare: în aceeași zi, la aceeași oră în cele trei centre universitare: Pitești, Râmnicu -Vâlcea, Brăila. Ediția din anul 2010 a avut ca generic „Jurnalismul specializat, un mod de comunicare în comunitate". Personalitățile invitate să susțină prelegeri au abordat tema din trei perspective: comunicarea culturală în comunitățile românești de dincolo de granițele actuale ale României, fotografia de presă - context și tendințe și fundamentele comunicării. De această dată, invitați au fost: Dr. Tudor Nedelcea, cercetător științific principal la Institutul de Cercetări Socio - Umane „C. S. Nicolăescu - Plopșor" din Craiova al Academiei Române - la Pitești, scriitorul, editorul și jurnalistul Bogdan Hrib - la Rm. Vâlcea și reputatul prof.univ.dr. Mihai Dinu, matematician, lingvist, antropolog, personalitate recunoscută în țară și străinătate - la Brăila.

2011
Miercuri, 16 martie, la Universitatea Constantin Brâncoveanu din Pitești, Brăila și Rm. Vâlcea, la aceeași oră: 13.00, conferința a adus în sălile din cele trei orașe reprezentanți ai instituțiilor administrației publice locale, elevi, studenți și cadre didactice, precum și reprezentanți ai media locale, în scopul inițierii unui dialog între aceste publicuri interesate și specialiștii din domeniul comunicării. De această dată, invitați au fost: prof. Alexadru Mironov - la Pitești, prof.univ.dr. Alexandru Puiu, Rectorul Universității Constantin Brâncoveanu - la Rm. Vâlcea și prof.univ.dr. George Grigore, la sediul din Brăila.

Congresul Național de Istorie a Presei, Ediția a III-a

Cu participare internațională, Pitești, aprilie 2010Ediția a III-a a Congresului de Istorie a Presei cu participare internațională s-a desfășurat în perioada 23-24 aprilie 2010 la Universitatea „Constantin Brâncoveanu", loc cu tradiție în organizarea întrunirilor naționale și internaționale și cu un puternic impact în planul instituțional.Congresul a reunit specialiști din 35 de instituții, dintre care 21 de universități, trei institute ale Academiei Române, instituții de presă, muzee, secții județene ale Arhivelor Naționale, edituri. Deschiderea spre spațiul European (prin participarea specialiștilor din Germania, Grecia și Republica Moldova), susținerea unei conferințe inaugurale, prin vocea recognoscibilă a academicianului Eugen Simion, sunt doar două componente de imagine și de valoare, care atribuie evenimentului nota credibilității în context concurențial și nota valorii instituțiilor de cercetare și a învățământului superior.Congresul Național de Istorie a Presei cu participare internațională, ediția a III-a, se constituie astfel într-un eveniment științific onorant pentru Asociația Română de Istorie a Presei și pentru instituția gazdă, Universitatea „Constantin Brâncoveanu" din Pitești.

Funcționarul public în context european, Simpozion internațional, Pitești, 20 mai 2010

Organizatori: Universitatea „Constantin Brâncoveanu", Consiliul Județean Argeș și Primăria Municipiului Pitești Simpozionul și-a propus să aducă în dezbatere teme de actualitate legate de funcția publică și de statutul funcționarilor publici în contextul integrării europene. În cadrul acestei manifestări au expus lucrări legate de reforma administrației publice: Valeria Valeri, consultant al Comisiei Europene pentru Programul IPA Competitivitate Regională, Ashot Bagdasaryan, team leader la Cowi Danemarca, Constantin Nicolescu, președintele Consiliului Județean Argeș, Tudor Pendiuc, primarul municipiului Pitești, Marcel Pandelică, secretar de stat 2008-2009, Dorian Rais, decanul Facultății de Științe Juridice, Administrative și ale Comunicării din Brăila, Nicolae Grădinaru, șeful Catedrei de Științe Juridice, Administrative și Asistență socială, precum și alte cadre didactice universitare, titulare ale disciplinelor programului de studii "Administrație publică" de la Universitatea „Constantin Brâncoveanu".

Strategia post-aderare a Municipiului Pitești în perioada 2007-2013, Dezbatere publică, Pitești, noiembrie 2008

 

 

Organizatori: Universitatea Constantin Brâncoveanu, în parteneriat cu Primăria Municipiului Pitești, Consiliul Județean Argeș și Consiliul Local al Municipiului Pitești. Universitatea Constantin Brâncoveanu a folosit acest prilej pentru a prezenta sinteza rezultatelor cercetării privind elaborarea Strategiei post-aderare a municipiului Pitești în perioada 2007-2013, realizată într-un colectiv mixt de cercetători, practicieni, cadre universitare și studenți. Documentul prezintă programele sectoriale de devoltare a municipiului Pitești pe partu capitole: programe privind infrastructura edilitară, serviciile comunitare și protecția mediului, programe privind mediul economic, programe privind cultura, sportul și serviciile sociale, programe privind resursele umane, învățământul și tineretul.

Contabilitatea, raportările financiare și auditul financiar în contextul integrării României în Uniunea Europeană, Simpozion național, Pitești, martie 2007

Participanți: prof. univ. dr Ion Mihăilescu, președintele Camerei Auditorilor Financiari din România și șef al catedrei de Finanțe-Contabilitate din Universitatea Constantin Brâncoveanu, prof. univ. dr Țurlea Eugeniu, membru în Consiliul Camerei Auditorilor Financiari, prof. univ. dr Pavel Năstase, decan al Facultății de Contabilitate și Informatică de Gestiune din cadrul Academiei de Studii Economice București, conf. univ. dr Corneliu Burada, vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice și profesor UCB, cadre universitare ale Academiei de Studii Economice și ale Universității Constantin Brâncoveanu și peste 200 de studenți ai Universității. Simpozionul a adus în discuție schimbările impuse de Uniunea Europeană în activitățile financiare și contabile și noile tendințe în aplicarea practică.

Perfecționarea managementului micro și macroeconomic în condițiile unei economii funcționale de piață, Simpozion internațional, Pitești, mai 2006

Invitați: prof. univ. dr Pasquale Assennato de la Universitatea din Palermo - Italia, prof.univ.dr. Rudolf Dootz de la Universitatea „Eberhard Karls" Tuebingen - Germania, prof.univ.dr. Mircea Ciumara, directorul general al Institutului de Cercetări Economice București.
Participanți: simpozionul a reunit circa 150 de reprezentanți ai autorităților centrale și locale, invitați din țară și din străinătate, economiști, cadre didactice din diferite centre universitare, cursanți la Masterat, studenți ai Universității Constantin Brâncoveanu. Multe din lucrările prezentate au fost studii de caz legate de situația economică actuală a României și a rolului pe care managementul îl joacă în conturarea unei strategii de dezvoltare eficiente, precum și studii ce au vizat strategii regionale - pentru județele Argeș și Brăila - și dezvoltarea acestora în condițiile aderării lor Uniunea Europeană.

Potențialul competitiv al economiilor naționale ale României și Republicii Moldova. Posibilități de valorificare pe piața internă, europeană și mondială. Simpozion științific internațional, Pitești, octombrie 2003

Organizatori: Universitatea Constantin Brâncoveanu, Academia Română - Institutul Național de Cercetări Economice (INCE) - București, Fundația Internațională „Hanns Seidel" - Rezidența din România, Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM) - Chișinău.
Participanți: peste 150 de cercetători, cadre didactice universitare, economiști de elită: prof. univ. dr. Mircea Ciumara, director general - INCE, prof. univ. dr. Nicolae Belli, cercetător principal INCE, prof. univ. dr. Valeriu Ioan Franc, director general adjunct - INCE și președinte executiv AROMAR, prof. univ. dr. Constantin Ciutacu, director general adjunct - INCE, prof. univ. dr. Victor Căun, prorector ASEM, prof. univ. dr. Sergiu Chircă, ASEM - membru de onoare al Academiei Române, prof. univ. dr. Dan Popescu, prorector Universitatea „Lucian Blaga" Sibiu, Parnia Pârvan, vicepreședinte Academia de Științe Agricole și Silvice, prof. univ. dr. Gheorghe Preda, președinte „The International Association for Conservation of National Resources and Energy", New York, SUA, prof. univ. dr. Radu Mihalcea, University of Applied Sciences, Bochum, Germany, prof. univ. dr. Viorel Roman, consilier academic, Universitatea Bremen, Germania, reprezentanți de seamă ai instituțiilor publice și private, precum și ai societății civile.