Home » Stiri » „Dezvoltarea competențelor comune în contextul creșterii caracterului participativ al managementului” - dezbatere desfășurată la UCB Brăila

Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Camera de Comerț,  Industrie și Agricultură Brăila și face parte dintr-un șir de manifestări derulate de către cele două instituții pilon ale economiei brăilene.

În deschiderea dezbaterii, Directorul executiv al C.C.I.A., Georgeta Spînu, a transmis participanților mesajul Președintelui, ing. Ștefan Fusea și a înmânat prof. univ. dr. Alexandru Puiu cel mai recent album al orașului  Brăila, album realizat de către  Camera de Comerț,  Industrie și Agricultură Brăila.

Dezbaterea a fost inițiată de către prof. dr. Alexandru Puiu, care a  evidențiat că managementul participativ reprezintă democratizarea actului de conducere. Domnia sa a subliniat că nu doar stimularea subordonaților pentru a participa la procesul managerial, asigură succesul unei afaceri. Bazându-se pe zeci de ani de experiență managerială și pe multitudinea cunoștințelor științifice, prof. dr. Alexandru Puiu a trecut în revistă principalele direcții care trebuie urmărite în derularea unei afaceri: stabilirea realistă a obiectivelor, participarea la târguri - academii cu implicații practice, discernământul echipei manageriale, aprofundarea mecanismelor diferitelor tehnici de afaceri.

Intervențiile participanților nu s-au lăsat așteptate. Iulian Zamfir, reprezentant al mediului de afaceri, a subliniat importanța conlucrării dintre membrii organizației dar și a colaborării mai accentuate dintre universități și firme. Renunțarea la stilul individualist și trecerea la cel participativ în procesul managerial a fost punctat și de către una dintre studentele la masterat, cadru didactic, care a susținut necesitatea implementării mentalității participative încă din timpul primilor ani de școală. Discuțiile au atins aspecte care vizau: formele de abordare ale managementului participativ, beneficiile și limitele acestuia pentru manageri, dar și pentru subordonați.

Problemele abordate în întâlnirile viitoare vor  viza subiecte, cum ar fi: negocierea în contractele comerciale, comunicarea organizațională,  promovarea afacerilor, etica.