Marți, 30 octombrie, Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice a Universității Constantin Brâncoveanu din Pitești a organizat un curs deosebit, cu un invitat din mediul de afaceri. De această dată, vorbitorul a fost Georgiana Curea, absolventă a studiilor de masterat la UCB.
Ea a venit în fața studenților din anii doi și trei de la nivelul de studii de licență ca să le vorbească despre importanța voluntariatului, despre avantajele acestui tip de activitate și despre cât de importante sunt, pentru un angajator, aptitudinile dobândite în urma acestuia. ”Aveți o mulțime de oportunități în care vă puteți implica, trebuie doar să vă alegeți ce vi se potrivește. Nu este suficient să faceți voluntariat o zi. Este foarte benefic pentru voi să vă implicați pe o perioadă mai lungă de timp în lucruri concrete ca să câștigați acea experiență de care aveți nevoie, pe care să o puteți adăuga CV-ului vostru și care să conteze pentru angajator. În societatea noastră, contează foarte mult abilitățile unui tânăr, aptitudinile lui și experiența cu care merge la posibilul angajator.”
Georgiana Curea este unul dintre membrii fondatori ai ONG-ului GEEA (Grupul pentru Educație și Ecologie Argeș), care a organizat Let’s Do It, România! în Argeș trei ani consecutiv. Despre experiența ei în acest proiect ne-a declarat că: “Pentru voi, ca tineri, marea experiență se câștigă în organizarea proiectelor de genul Let’s Do It, România!. Let’s Do It, România! putea să iasă mai bine în Argeș dacă erau mai mulți tineri care să se implice, care să dorească să facă ceva pentru ei, pentru propria lor experiență și pentru societate. Dacă veneau în echipa de organizare, puteau să câștige experiență în comunicare, în logistică, în marketing și în vânzări. Proiectul a fost organizat în colaborare cu instituțiile locale și cu diferite companii. Let’s Do It, România a fost organizat în 2011 și în 2012 de mai puțin de cinci oameni, care au stat și au muncit zi și noapte timp de două luni pentru că nu au fost alți tineri responsabili, care să dorească să se implice.”
Avantajele activităților de voluntariat sunt nenumărate, iar studenții care optează pentru ele pot avea mari șanse să își găsească mult mai repede un job în domeniul pentru care s-au pregătit. Despre ele și despre cât de mult contează pentru un tânăr să își stabilească un scop profesional precis și despre perseverență, Georgiana Curea le-a spus celor prezenți că: “Avantajele unei activități de voluntariat sau ale unei practici este că voi cunoașteți oameni, oamenii vă cunosc pe voi și vă dezvoltați cariera prin intermediul lor. Orice început într-o carieră este foarte, foarte greu. Trebuie doar să-ți stabilești scopul și să încerci să ți-l atingi făcând pași mărunți în fiecare zi. După ce ți-ai stabilit scopul, totul devine mai ușor. De multe ori spuneți că societatea nu vă dă nimic, dar trebuie să vă puneți întrebarea: Voi ce-i dați societății? Voi ce faceți pentru ca societatea în care trăiți să fie mai bună? În România se pot schimba mentalitățile, se pot schimba percepțiile, se pot schimba anumite bucățele din societatea în care trăim, dar nu fără implicare. Orice implicare a voastră ca voluntari pe o perioadă mai îndelungată, într-un domeniu care are legătură cu studiile voastre, vă va aduce o experiență reală. Trebuie doar să vreți și să perseverați.”