• Banner interior Universitatea Constantin Brancoveanu

Comportamente de risc la adolescenți

Comportamente de risc la adolescenți

Eveniment organizat în data de 25 aprilie 2024, ora 11.00, în Aula Magna din cadrul Universității Constantin Brâncoveanu din Pitești, dedicat elevilor de liceu, profesorilor îndrumători și studenților.


În cadrul acestei întâlniri, împreună cu specialiști, vom identifica și dezbate situații ce pot fi periculoase, vom găsi strategii și soluții pentru a ajuta tinerii să facă față bullying-ului, să comunice și să se protejeze atunci când sunt expuși drogurilor și altor substanțe toxice, agresiunilor, infracțiunilor.

Ne dorim ca împreună, instituții specializate, profesori, părinți, comunitate, să ne implicăm în educație și să ne protejăm tinerii.


Activitatea dedicată elevilor de liceu din județul Argeș a avut ca scop principal conștientizarea tinerilor despre pericolele care îi așteaptă în viața de adolescent.
Cutremurătoare mărturisirile celor 3 tineri aflați în detenție, dintre care doi foști sportivi de performanță (unul dintre ei campion național și european) care au ajuns să calce pe drumuri nepotrivite din cauza unor prieteni, a lipsei de comunicare cu părinții sau cu psihologii. Prietenii, anturajul nepotrivit pot schimba cursul vieții oricărui tânăr, iar persoanele deținute, care au avut curajul să se destăinuiască în fața unei Aule arhipline, sunt o dovadă credibilă a influenței pe care o pot avea în traseul vieții unui tânăr.

Sperăm că tinerii elevi din sală au găsit răspunsuri la multe întrebări care îi preocupă, au aflat în acest mod că viața în închisoare are multe privațiuni și de aceea este bine să nu ajungă în situații în care să depindă de droguri, de alcool, să nu devină traficanți de droguri sau să fie, chiar și pentru secunde, violenți.
O întâlnire care a cutremurat auditoriul prin sinceritatea și tragismul poveștilor de viață ale lui Andrei, Cătălin și Teodor.

Evenimentul a fost realizat cu sprijinul Penitenciarului Mioveni, Inspetoratului de Poliție Argeș și al Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Argeș.