• Banner interior Universitatea Constantin Brancoveanu

Învață din experiența mea

Povești Erasmus de succes


Până în prezent, câteva sute de studenţi brâncoveni au trăit experienţa unei mobilităţi de studiu în străinătate. Și-au scris propria poveste Erasmus, un mozaic de trăiri fascinante, de prietenii pentru întreaga viaţă şi reconfigurare a obiectivelor.


Vă prezentăm o mică parte...


Ionuț Grigore Bodoc

(mobilitate de practică desfășurată la ISCAP, Portugalia)

„Cum a venit și ultimul meu an din ciclul învățământului de licență, decizia de a pleca în mobilitatea Erasmus+ nu a fost una deloc simplă, dar a fost una benefică. Aici am început să-mi schimb viziunea asupra mediului academic și m-a ajutat să realizez cât de multe poți obține prin muncă și puțin curaj. În luna decembrie a anului 2020 am decis că este momentul să-mi ies din zona de confort și să încerc experiențe noi. Am tras linie, mi-am făcut curaj și am decis să îmi dau șansa să fac lucrurile altfel. O dată ajuns la Institutul Politehnic din Porto, am început activitățile din perioada de practică Erasmus+ având diferite task-uri. Task-urile pe care le primim de la profesorul coordonator au ca scop să ajute în dezvoltarea programului MatActiva.Acest program are ca obiectiv principal ajutarea și îmbunătățirea modului prin care studenții de la ISCAP învață matematica, noi venind cu diferite idei, șabloane chiar si probleme de matematică care să ajute la desfășurarea orelor într-un mod cât mai atractiv. Prin diferitele noastre materiale și idei ne punem în situația studenților care nu „simpatizează” matematica, încercând să ușurăm procesul de învățare, folosindu-ne și de diverse materiale care vor face matematica mult mai atractivă. Pentru mine este o experiență total diferită de tot ceea ce am trăit până la momentul acesta, iar asta m-a determinat să fac ochii mari și să fiu mult mai atent la tot ceea ce văd în jurul meu, de la cultura portughezilor până la modul lor de a conviețui. Porto un oraș de o frumusețe cu totul diferită, având un mix de caldură și liniște.

Mobilitățile Erasmus+ sunt o experiență pe care fiecare student ar trebui să o trăiască măcar o dată în viață. Adevărata frumusețe vine din posibilitatea de a vedea și alte locuri, alte moduri în care oamenii își petrec timpul. Asta m-a fascinat cu totul, m-a făcut să văd lucrurile dintr-un unghi cu totul diferit pe care nu aveam cum să îl observ dacă nu ajungeam aici. Programul Erasmus+ este cea mai frumoasă experiență pe care ți-o poți oferi ca student. Sunt convins că peste ani îmi voi mulțumi că mi-am oferit șansa asta.

Recomand și altor studenți să aibă curajul să descopere lumea prin mobilitățile Erasmus+ și garantez că nu vor regreta!”

Andreea Elena Georgescu

(mobilitate de practică desfășurată la ISCAP, Portugalia)

„Îmi pare bine că pot împărtăși această experiență extraordinară pe care am avut-o în cadrul stagiului meu de mobilitate Erasmus+ la biroul de Relații Internaționale al ISCAP Porto. A fost o oportunitate deosebită să învăț într-un mediu internațional, să explorez o nouă cultură și să mă dezvolt atât personal, cât și profesional.

Stagiul meu de practică a fost o experiență unică din punct de vedere academic. Am avut ocazia să lucrez la proiecte interesante și să particip la activități care au consolidat în mod semnificativ cunoștințele mele în domeniul relațiilor internaționale. Toate acestea mi-au oferit o perspectivă amplă asupra administrației universitare și m-au ajutat să îmi dezvolt abilitățile în comunicare, organizare și management.

Pe lângă aspectele academice, experiența Erasmus+ la ISCAP Porto mi-a deschis orizonturile culturale și mi-a permis să cunosc oameni minunați din întreaga lume. Am avut șansa să interacționez cu studenți internaționali și cu personalul universitar, să împărtășesc experiențe și să învăț despre diferențele culturale. Acest schimb cultural a fost extrem de valoros pentru mine, deoarece m-a făcut să îmi aprofundez deschiderea și toleranța față de diversitate.

Nu pot să nu menționez frumusețea orașului Porto și a întregii regiuni în care am avut privilegiul să locuiesc. Pe lângă faptul că am descoperit o arhitectură impresionantă și peisaje pitorești, am avut și ocazia să gust din bucatele delicioase ale bucătăriei portugheze și să mă bucur de ospitalitatea deosebita a localnicilor.

Această experiență mi-a oferit posibilitatea de a cunoaște studenți din diferite țări, cu diverse culturi și background-uri academice. Am avut discuții fascinante despre tradițiile și obiceiurile țărilor noastre, am învățat unii de la alții și am creat legături de prietenie durabile.

În concluzie, stagiul meu de practică Erasmus+ la biroul de Relații Internaționale al ISCAP Porto a fost o experiență unică și valoroasă. Am avut șansa să învăț, să mă dezvolt și să mă conectez cu oameni minunați.

Recomand cu căldură acest program tuturor studenților dornici să-și extindă orizonturile și să trăiască o aventură internațională memorabilă.”

Ion - Claudiu Dincă

(mobilitate de studiu la Universitatea Nicolaus Copernicus din Torun, Polonia)

„Experiența Erasmus+ este unul dintre lucrurile cu impact asupra dezvoltării mele ca student internațional. Cu ajutorul acestui program, am ocazia de a explora diferite moduri de exprimare a vieții prin împărtășirea emoțiilor și a sentimentelor într-o multitudine de moduri noi și diverse. Deși mobilitatea mea de studiu se desfășoară într-o singură țară, prin studenții din diferite locuri ale lumii, simt că vizitez mai multe țări concomitent.

Organizarea de activități inedite oferă oportunitatea de a da formă ideilor și conceptelor fiecărui student internațional, iar formarea de prietenii cu persoane în care îți pui încrederea în mod necondiționat, creează un numitor comun care ne unește pe toți.

În linii mari, dacă ar fi să exprim în cuvinte programul Erasmus+, termenii explorare, autocunoaștere și apartenență sunt doar câteva dintre caracteristicile acestuia.”

Crenguţa Mincă

(mobilitate Erasmus la Amiens School of Management, Franţa)


"Este minunat să ai prieteni din toată lumea cu care să împărtăşeşti momente frumoase din viaţa ta şi de care să te lege mereu ceva special. Acum, am un alt scop: să cunosc lumea!"

Dana Pîrvan

(mobilitate Erasmus la International School of Law and Business, Lituania)


"Erasmus este o altă lume, plină de aventuri, fericire şi împlinire, o schimbare de care ai nevoie, este călătoria care-ţi schimbă viaţa. Este lumea aceea minunată care te învaţă să zâmbeşti, să emani fericire şi în care nu se găseşte urâtul."

Ana Maria Burcea

(mobilitate Erasmus la Lillebaelt Academy of Professional Higher Education, Danemarca)


"O bursă Erasmus are foarte multe beneficii, printre care ocazia de a vizita o ţară străină, de a cunoaşte o cultură nouă experimentând-o, de a-ţi lărgi orizontul de cunoştinţe, de a-ţi face prieteni noi şi multe altele. Este o experiență unică ce merită repetată."

Andrada Ion

(mobilitate Erasmus la Duale Hochschule Baden-Württemberg din Karlsruhe, Germania)


"ERASMUS a fost și este cea mai frumoasă experiență din viața mea! Am întâlnit colegi din toate colțurile lumii, am avut ocazia de a studia în alte țări, de a interacționa unul cu celălalt și de a ne face noi prieteni. Salutări calde din Germania!"

Ionuţ Burluşi

(mobilitate Instituto Politecnico do Porto, Portugalia și France Business School, Franţa)


"Am avut deosebita plăcere de a obţine în decursul celor cinci ani de studiu la Universitatea Constantin Brâncoveanu” trei burse Erasmus. Pentru mine experienţa Erasmus a reprezentat o nouă etapă din viaţă, in care am invățat ca daca ai curajul şi puterea de a face un pas înainte şi de a răspunde provocărilor ce se ivesc. Am devenit o persoană mai sigură pe mine, am reușit să îmi îmbunătățesc nivelul engleză și franceză, cât și nivelul cunoștințelor economice."

George - Mădălin Govoreanu

(mobilitate Erasmus la Instituto Politecnico do Porto, Portugalia)


"Am trăit experienţa vieţii mele, a fost un an condimendat cu toate ingredientele: emoţii, teamă şi entuziasm (pentru experinţele noi pe care aveam să le trăiesc), orgoliu şi încăpăţânare (să demonstrez că pot şi sunt bun), frustrare şi deznădejde, mândrie, ambiţie şi perseverenţă, bucurie, împliniri, dragoste şi pasiune. Susţin cu tărie că fiecare student are nevoie de o astfel de experienţă pentru viaţa lui viitoare, atât din punct de vedere personal cât şi profesional.  Aveţi grijă! Erasmus creează dependenţă!!!"

Florin Mădălin Neagoie

(mobilitate Erasmus la Institutul Politehnic din Porto, Portugalia)


"Pentru mine, experiența unei mobilități de practică prin programul Erasmus+ pe care am avut-o timp de 2 luni în Porto a fost una foarte frumoasă. Am avut ocazia să întâlnesc persoane din intreaga lume, să leg prietenii și să cunosc persoane minunate. De asemenea, am aflat lucruri interesante despre cultura și tradițiile orașului Porto. Această experiență m-a dezvoltat ca persoană, oferindu-mi mai multă încredere în mine și m-a ajutat să-mi îmbunătățesc limba engleză. Mă bucur că am avut ocazia să plec din nou cu bursă Erasmus+ și îi îndemn pe toți cei care au această șansă să nu o rateze."

Andreea Anamaria Moţoc

(mobilitate Erasmus la Universitatea “ArtesisPlantijn” - Antwerp, Belgia)


"Ceea ce am învățat din această experiență este faptul că “Erasmus este ceva ce trebuie încercat”, indiferent dacă la final se va dovedi o experiență bună sau mai puţin bună, aceasta va fi cu siguranță una benefică care ne ajută în dezvoltarea noastră ca oameni. Chiar dacă acest lucru nu îl realizăm imediat după terminarea experienței, cu timpul, ne vom da seama că ne-a schimbat şi maturizat în același timp."

Daniel Gheorghe Ana

(mobilitate Erasmus la Universitatea “Artesis Plantijn” - Antwerp, Belgia)


"Recomand tuturor să aplice pentru o bursă Erasmus+, atât de studii cât şi de practică, deoarece întotdeauna o experienţă ca aceasta te schimbă, te maturizează şi te ajută să te redescoperi ca student şi ca om.

Incercaţi Erasmus+ şi cu siguranţă nu veţi regreta niciodată alegerea făcută, niciodată!"