• Banner interior Universitatea Constantin Brancoveanu

Prezentare

Prezentare

Facultatea de Științe Economice și Juridice din Pitești valorifică potenţialul de care dispune colectivul de cadre didactice pentru aplicarea bunelor practici în activitatea cu studenţii și adaptarea permanentă a metodelor și tehnologiilor didactice la cerințele pieței muncii, precum și pentru păstrarea avantajului competitiv al formarii de specialiști în domeniul științelor economice și juridice. Facultatea a fost înființată în anul 2024 prin comasarea celor trei facultăți existente: Facultatea de Management Marketing în Afacerile Economice, Facultatea de Finanțe-Contabilitate și Facultatea de Ştiinţe Juridice, Administrative și ale Comunicării.


- Facultatea de Management Marketing în Afacerile Economice Piteşti a fost înfiinţată în anul 1992, în urma unei complexe analize economice şi sociologice la nivelul judeţului Argeş şi a Municipiului Piteşti.

- Facultatea de Finanțe - Contabilitate a fost autorizată să funcționeze prin Hotărârea Consiliului Naţional de Evaluare Academică şi Acreditare din 05.07.1999 (H.G. nr. 696/17.08.2000, publicată în M.O. nr. 397/24.08.2000) și acreditată acreditată conform H.G. nr. 916/11.08.2005, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 766/23.08.2005.

- Facultatea de Ştiinţe Juridice, Administrative şi ale Comunicării din Piteşti a început să funcţioneze în anul 2000, ca urmare a autorizării de către Consiliul Naţional de Evaluare Academică şi Acreditare a specializării duble: „Jurnalism şi Relaţii publice". În anul 2002, în urma îngustării nomenclatorului de specializări, pe de o parte şi existenţei specializării duble pe de altă parte, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a luat decizia aprobării a două specializări distincte: „Comunicare şi relaţii publice" şi „Jurnalism". Din anul 2005 a fost autorizat să funcţioneze programul de studii universitare de licenţă programele „Drept".


Facultatea de Științe Economice și Juridice din Pitești are ca misiune de bază dezvoltarea activităţii didactice şi de cercetare ştiinţifică printr-un învăţământ centrat pe student şi bazat pe cunoştinţe care să asigure formarea de specialişti cu pregătire superioară în domeniile ştiintelor economice și juridice, managementului şi marketingului, contabilității și finanțelor adaptate cerinţelor naţionale şi europene privind educaţia şi adaptarea la necesităţile pieţei muncii, dar şi să contribuie în mod activ și responsabil la dezvoltarea locală, regională și națională din punct de vedere social, economic, cultural printr-o implicare consistentă în viața comunității.


Obiectivele urmărite de facultate sunt formulate în conformitate cu misiunea instituţiei şi în concordanţă cu cadrul naţional al calificărilor: asigurarea unui cadru optim de perfecţionare pentru absolvenţii ciclului de licenţă şi masterat; pregătirea unor specialişti competenţi, flexibili şi adaptaţi cerinţelor firmelor angajatoare; aprofundarea cunoştinţelor din domeniul studiat, necesare pentru a permite absolvenţilor dobândirea de capabilităţi şi competenţe superioare, necesare unui bun specialist; dezvoltarea capacităţilor de cercetare ştiinţifică în domeniul studiat.

În îndeplinirea acestor obiective, Facultatea de Științe Economice și Juridice are la bază, în primul rând, respectarea principiilor calităţii serviciilor educaţionale şi de cercetare ştiinţifică, crearea şi menţinerea unor relaţii reciproc avantajoase cu părţile interesate, responsabilitate şi exigenţă profesională şi ştiinţifică, patriotism cultural şi colaborare europeană şi internaţională, democraţie şi echitate socială, neutralitate politică şi toleranţă ideologică şi religioasă, etică şi deontologie profesională pentru toţi membrii comunităţii, respect faţă de legile ţării şi faţă de normele locale de convieţuire.


Relaţia dintre decanat şi studenţi este dinamică, având drept scop crearea unei legături profesionale şi umane cu fiecare student în parte. In acest fel, studenţii facultăţii au parte de asistenţă şi suport pe tot parcursul celor 3 ani de studii de licenţă şi al celor 2 ani de master. Cadrele didactice îi încurajează pe studenţi să îşi perfecţioneze în mod continuu pregătirea profesională prin cursuri, training-uri, seminarii-dezbatere, întâlniri, vizite de studiu și workshop-uri la care iau parte, în mod frecvent, în fiecare an, invitați reprezentanți ai mediului de afaceri, ai instituțiilor publice, absolvenți/alumni ai facultății, care să le prezinte tinerilor ce anume implică construirea unei cariere profesionale într-un domeniu economico-social sau antreprenorial, cum să-şi proiecteze traseul profesional, care sunt cerinţele actuale ale angajatorilor.


CONDUCERE

Decan – Lect. univ. dr. Iuliana Talmaciu

Studii: Universitatea „Constantin Brâncoveanu” din Pitești, Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice; Universitatea Valahia din Târgoviște - IOSUD

Titluri ştiinţifice: doctor în management, studii post-doctorale în domeniul management
Cercetare ştiinţifică: 

autor sau co-autor al unor cursuri, culegeri, studii de specialitate, articole şi comunicări ştiinţifice în domeniul managementului, tehnicilor de afaceri, comunicării și negocierii în afaceri economice, publicate în reviste de specialitate din ţară şi din străinătate, indexate ISI/BDI, sau prezentate în cadrul unor manifestări ştiinţifice internaţionale, membru în echipele de implementare a unor proiecte de cercetare cu finanţare internă şi externă.

Activități pe plan internațional: stagii de cercetare, predare și formare la universități din Belgia, Portugalia și Ungaria.

Performanțe selective: director Departament Managementul Calității; coordonator instituțional Erasmus; secretar științific al Senatului Universității “Constantin Brâncoveanu” din Pitești.


Prodecan - Conf. univ. dr. Mihaela Asandei

Studii: Academia de Studii Economice Bucureşti, Facultatea de Comerţ.

Titluri ştiinţifice: doctor în economie.

Cercetare ştiinţifică: autor și coautor a peste 20 lucrări de specialitate, cursuri, culegeri, dicționare de marketing, îndrumare de admitere/licență și a peste 50 de articole, studii și comunicări științifice.

Activități pe plan internațional: stagii de predare și training în Franța, la Universitatea de Picardie Jules Verne din Amiens, și în Portugalia, la Institutul Politehnic (ISCAP) din Porto.

 Performante selective: director adjunct de liceu, secretar ştiinţific, director al Departamentului de Pregătire a Personalului didactic, din 2008 - 2024 decan al Facultății de Management Marketing în Afacerile Economice Piteşti, din 2024 Prodecan al Facultății de Științe Economice și Juridice din Pitești. Se distinge prin pasiune, rigoare în activitatea desfășurată și printr-o abordare creativă a metodelor moderne de cercetare în activitatea didactică și managerială. Este interesată să lucreze cu oamenii și consideră, de peste 40 de ani, că a fi cadru didactic presupune, pe lângă responsabilități, competențe, capacități, vocație și dăruire în a influența traseul profesional și personal al tinerilor. Participă activ la evenimentele socio-culturale din viața comunității.


Prodecan - Lect. univ. dr. Andreea Gangone

Studii: Universitatea „Constantin Brâncoveanu” din Piteşti; Academia de Studii Economice din București; lector universitar din anul 2009.

Titluri ştiinţifice: doctor în economie, Certificat de absolvire a Sesiunii de instruire și formare online privind Managementul Calității programelor de studii la formele de Învățământ la Distanță și Învățământ cu Frecvență Redusă, ARACIS, 26 martie 2021; conducător ştiinţific al lucrărilor de licenţă şi masterat.

Experienţă managerială în domeniul învăţământului superior: Responsabil Studii de Masterat – Centrul Pitești al Universității “Constantin Brâncoveanu” din Pitești, Secretar Ştiinţific al Senatului Universității “Constantin Brâncoveanu” din Pitești, Director al Instituției Evaluării și Controlului din Universitatea “Constantin Brâncoveanu” din Pitești, Prodecan al Facultății de Management Marketing în Afaceri Economice, din 2024 Prodecan al Facultății de Științe Economice și Juridice din Pitești.

Cercetare ştiinţifică, realizări în publicistică: domenii de interes: marketing, responsabilitate socială corporatistă, managementul lanțului logistic, managementul relațiilor cu clienții; director de proiect şi membru în diverse proiecte de cercetare. A publicat, unic autor sau în colaborare, peste 10 cursuri universitare, peste 50 de articole indexate în baze de date internaţionale.

Activităţi pe plan internaţional: Stagii de predare și de training în Polonia și Portugalia.


Prodecan - Lect. univ. dr. Isabela Stancea

Studii: Universitătea Constantin Brâncoveanu din Pitești, : Facultatea de Științe Juridice, Administrative și ale Comunicării specializarea Drept; Universitatea „Valahia” din Târgovişte, Master în Dreptul afacerilor

Lector universitar, din ianuarie 2017 desfășoară activităţi care vizează susţinerea cursurilor universitare la disciplinele: Drept administrativ, Drept internaţional public, Teoria Generală a Dreptului, Dreptul muncii şi securităţii sociale, Drept constituţional, Drept civil.

Cercetare științifică: publică singură sau în calitate de co-autor cursuri universitare în ramurile: Drept administrativ, Drept constitutional, Dreptul muncii, Drept, Dreptul mediului, etc, precum și articole în reviste de specialitate, participând cu comunicări ştiinţifice la  conferinţe naţionale sau internationale.


Activitate

Plan operațional (vezi in curand)

Plan de activități (vezi in curand)

Plan de cercetare (vezi in curand)

Îndrumători de an (vezi in curand)


Contact

SECRETAR ȘEF FACULTATE - Mihaela Costescu

SECRETAR TEHNIC FACULTATE - Ionela Facere

Adresă: Pitești, Calea Bascovului nr. 2A, jud. Argeș

Telefon: 0248/212627, Secretariat

E-mail: ucb.fmmae.pitesti@gmail.com, fsjac@yahoo.com.