• Banner interior Universitatea Constantin Brancoveanu

Ziua Internațională a Drepturilor Consumatorilor

Vineri, 15 martie 2024, orele 17, în amfiteatrul 1, s-a desfășurat un Seminar-Dezbatere despre drepturile consumatorilor, eveniment aflat la a XII-a ediție, la care invitată este  doamna Violeta Nedelcu, Comisar Șef Adjunct al Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Argeș, prezentă la ultimele zece ediții ale manifestării, în dialog cu doamna Mihaela Asandei, Decan al Facultății de Management Marketing în Afaceri Economice Pitești at UCB Pitești.


Evenimentul s-a desfășurat în Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor, având ca temă: „Inteligența artificială corectă și responsabilă pentru consumatori”.

Anul acesta, în Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice din cadrul Universității Constantin Brâncoveanu Pitești, cu ocazia Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor, s-a dezbătut tema anului 2024 „Inteligența artificială corectă și responsabilă pentru consumatori”, dar au fost abordate și alte aspecte privind drepturile studenților în calitate lor de consumatori, în contextul actual în care descoperirile în inteligența artificială au luat cu asalt lumea digitală. Tehnologia este setată să aibă un impact enorm asupra vieții oamenilor, în modul în care lucrăm, comunicăm, culegem informații și multe altele.

Seminarul-dezbatere despre drepturile consumatorilor, eveniment aflat la a XII-a ediție, a avut ca invitată pe doamna Violeta Nedelcu, Comisar Șef Adjunct al Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Argeș, prezentă la ultimele zece ediții ale manifestării. 

Au participat studenții de la programele de studii de licență, cadre didactice și de asemenea absolventul UCB, Mihai Ilinca, în prezent Șef Serviciu Management Sisteme, Subansamble Auto.


Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor din anul 2024 reprezintă oportunitatea de a arăta puterea colectivă a consumatorilor în vederea combaterii provocărilor globale pentru o piață echitabilă, mai sigură și mai durabilă.